Domáce ghee maslo

27.02.2018

 
O výhodách používania ghee masla ste už určite počuli. Predstavuje zdravšiu alternatívu k tomu klasickému...

O výhodách používania ghee masla ste už určite počuli. Predstavuje zdravšiu alternatívu k tomu klasickému, môžu ho konzumovať aj ľudia trpiaci potravinovou intoleranciou. Pridanou hodnotou je obsah vitamínov, antioxidantov a minerálov. Ako si ho jednoducho pripravíte doma?

 

Suroviny 

kvalitné maslo

 

Postup

Maslo nakrájajte na kocky a vložte do hrnca. Na miernom ohni ho roztopte. Keď bude maslo horúce, začne sa na ňom vytvárať pena. Tú je vhodné lyžičkou odoberať do pripravenej nádoby. Nemusíte tak robiť, postupne sa usadí na dno hrnca. Dôležité je maslo neustále miešať.

Nechajte mierne prebublávať až kým sa maslo nezmení na číru tekutinu. Ešte teplé, tekuté maslo je potrebné preliať cez sitko a gázu do sklenej uzatvárateľnej nádoby. Vydrží vám aj niekoľko mesiacov.

Ghee má jemnú chuť aj arómu, neprepaľuje sa a je ľahko stráviteľné.

Další články

Zdravie
Strava
Za oslabenú imunitu môžu kratšie dni i nedostatok čerstvého vzduchu

Po romantickom babom lete prichádza klasická jeseň. Upchatý nos, škriabanie v krku a počasie, že by ste ani psa von nevyhnali…

akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
Strava
Cesnak...prírodné antibiotikum

Patrí k jedným z najvýznamnejších prírodných antibiotík a jeho pravidelnou konzumáciou si môžete upraviť nielen krvný tlak,…

Vaše premeny

Petra Panská

Manžel a kolegovia v práci mi hovorili, že je vidieť, ako som schudla, a že mi to pristane

Ľubomír Ludvik

Schudol som 16 kg tuku a cítim sa nielen lepšie ale aj mladšie

Mgr. Katarína Halandová Uhrinová

Moja premena