Domáce ghee maslo

27.02.2018

 
O výhodách používania ghee masla ste už určite počuli. Predstavuje zdravšiu alternatívu k tomu klasickému...

O výhodách používania ghee masla ste už určite počuli. Predstavuje zdravšiu alternatívu k tomu klasickému, môžu ho konzumovať aj ľudia trpiaci potravinovou intoleranciou. Pridanou hodnotou je obsah vitamínov, antioxidantov a minerálov. Ako si ho jednoducho pripravíte doma?

 

Suroviny 

kvalitné maslo

 

Postup

Maslo nakrájajte na kocky a vložte do hrnca. Na miernom ohni ho roztopte. Keď bude maslo horúce, začne sa na ňom vytvárať pena. Tú je vhodné lyžičkou odoberať do pripravenej nádoby. Nemusíte tak robiť, postupne sa usadí na dno hrnca. Dôležité je maslo neustále miešať.

Nechajte mierne prebublávať až kým sa maslo nezmení na číru tekutinu. Ešte teplé, tekuté maslo je potrebné preliať cez sitko a gázu do sklenej uzatvárateľnej nádoby. Vydrží vám aj niekoľko mesiacov.

Ghee má jemnú chuť aj arómu, neprepaľuje sa a je ľahko stráviteľné.

Další články

Zdravie
Chudnutie
Strava
Vykašľať sa na vianočné pečivo? Hlúposť! Maškrtiť sa dá aj zdravo

Adventný veniec na stole, svetielka v oknách, mikulášska nádielka odovzdaná, kostýmy na vianočnú besiedku ušité, darčeky ako…

akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
Zdravie
Chudnutie
Strava
Ako poraziť chuť na sladké

Chuť na sladké prepadne raz za čas snáď každého z nás. Čo teda robiť, keď nás láka chrumkavá sušienka, torta so zvodne hebkým…

Vaše premeny

Roxana Julieta Cascone

Skúsila som rôzne diéty, pri ktorých som schudla, ale vždy nasledoval jo-jo efekt
-17 kilo

Peter Kačmar

O 17 kg menej = lepší pocit, lepšie zdravie

Dáša Pavlíková

Ľutujem, že som do NUTRIADAPT neprišla skôr