Domáce ghee maslo

27.02.2018

 
O výhodách používania ghee masla ste už určite počuli. Predstavuje zdravšiu alternatívu k tomu klasickému...

O výhodách používania ghee masla ste už určite počuli. Predstavuje zdravšiu alternatívu k tomu klasickému, môžu ho konzumovať aj ľudia trpiaci potravinovou intoleranciou. Pridanou hodnotou je obsah vitamínov, antioxidantov a minerálov. Ako si ho jednoducho pripravíte doma?

 

Suroviny 

kvalitné maslo

 

Postup

Maslo nakrájajte na kocky a vložte do hrnca. Na miernom ohni ho roztopte. Keď bude maslo horúce, začne sa na ňom vytvárať pena. Tú je vhodné lyžičkou odoberať do pripravenej nádoby. Nemusíte tak robiť, postupne sa usadí na dno hrnca. Dôležité je maslo neustále miešať.

Nechajte mierne prebublávať až kým sa maslo nezmení na číru tekutinu. Ešte teplé, tekuté maslo je potrebné preliať cez sitko a gázu do sklenej uzatvárateľnej nádoby. Vydrží vám aj niekoľko mesiacov.

Ghee má jemnú chuť aj arómu, neprepaľuje sa a je ľahko stráviteľné.

Další články

Zdravie
Chudnutie
Strava
Prekvapivé benefity omega-3 mastných kyselín pre Vaše zdravie

Ste náchylní na zápalové ochorenia dýchacích či močových ciest, trpíte bolesťami kĺbov, alergiami, kardiovaskulárnymi…

akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
Strava
Výživa tehotných a dojčiacich - tým to všetko začína

Chronické a akútne diétne chyby v priebehu tehotenstva sú alebo môžu byť jednou z príčin tehotenských a popôrodných…

Vaše premeny

Svetluša Gaborová

Úpravou stravy k odbúraniu zdravotných problémov

Roman Maljacek

Som spokojný sám so sebou, cítim sa oveľa lepšie

Miluša Doležalová

Zmena nastala pri nástupe do penzie, počas 5 rokov som pribrala 20 kg