Domáce ghee maslo

27.02.2018

 
O výhodách používania ghee masla ste už určite počuli. Predstavuje zdravšiu alternatívu k tomu klasickému...

O výhodách používania ghee masla ste už určite počuli. Predstavuje zdravšiu alternatívu k tomu klasickému, môžu ho konzumovať aj ľudia trpiaci potravinovou intoleranciou. Pridanou hodnotou je obsah vitamínov, antioxidantov a minerálov. Ako si ho jednoducho pripravíte doma?

 

Suroviny 

kvalitné maslo

 

Postup

Maslo nakrájajte na kocky a vložte do hrnca. Na miernom ohni ho roztopte. Keď bude maslo horúce, začne sa na ňom vytvárať pena. Tú je vhodné lyžičkou odoberať do pripravenej nádoby. Nemusíte tak robiť, postupne sa usadí na dno hrnca. Dôležité je maslo neustále miešať.

Nechajte mierne prebublávať až kým sa maslo nezmení na číru tekutinu. Ešte teplé, tekuté maslo je potrebné preliať cez sitko a gázu do sklenej uzatvárateľnej nádoby. Vydrží vám aj niekoľko mesiacov.

Ghee má jemnú chuť aj arómu, neprepaľuje sa a je ľahko stráviteľné.

Další články

Strava
Cesnak...prírodné antibiotikum

Patrí k jedným z najvýznamnejších prírodných antibiotík a jeho pravidelnou konzumáciou si môžete upraviť nielen krvný tlak,…

akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
Zdravie
Chudnutie
Strava
Ako poraziť chuť na sladké

Chuť na sladké prepadne raz za čas snáď každého z nás. Čo teda robiť, keď nás láka chrumkavá sušienka, torta so zvodne hebkým…

Vaše premeny

-10 kilo

Radoslava Demjanová

Konkrétny jedálniček vnímam ako obrovské plus

Marek Varkoček

Žiadne hladovanie, iba zmena stravovacích návykov a skladby jedla

Vlasta Hudecová

To je to pravé, čo som potrebovala