Domáce ghee maslo

27.02.2018

 
O výhodách používania ghee masla ste už určite počuli. Predstavuje zdravšiu alternatívu k tomu klasickému...

O výhodách používania ghee masla ste už určite počuli. Predstavuje zdravšiu alternatívu k tomu klasickému, môžu ho konzumovať aj ľudia trpiaci potravinovou intoleranciou. Pridanou hodnotou je obsah vitamínov, antioxidantov a minerálov. Ako si ho jednoducho pripravíte doma?

 

Suroviny 

kvalitné maslo

 

Postup

Maslo nakrájajte na kocky a vložte do hrnca. Na miernom ohni ho roztopte. Keď bude maslo horúce, začne sa na ňom vytvárať pena. Tú je vhodné lyžičkou odoberať do pripravenej nádoby. Nemusíte tak robiť, postupne sa usadí na dno hrnca. Dôležité je maslo neustále miešať.

Nechajte mierne prebublávať až kým sa maslo nezmení na číru tekutinu. Ešte teplé, tekuté maslo je potrebné preliať cez sitko a gázu do sklenej uzatvárateľnej nádoby. Vydrží vám aj niekoľko mesiacov.

Ghee má jemnú chuť aj arómu, neprepaľuje sa a je ľahko stráviteľné.

Další články

Zdravie
Strava
Škrob ako úhlavný nepriateľ

"Viete si predstaviť deň, kedy by ste sa k pečivu, či zemiakom a ryži vôbec nedostali? Pre bežného "smrteľníka"…

akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
Strava
Slepačie vajcia ako superpotravina v našom jedálničku

V priebehu posledných rokov bola verejnosť často varovaná pred nadmernou spotrebou vajec v dôsledku vysokého obsahu…

Vaše premeny

Ingrid Vašková

Chcela som zhodiť prebytočné kilogramy a zlepšiť svoj zdravotný stav a to sa mi podarilo!

Jaroslav Koťátko

Mojou motiváciou bola zmena stravovacích návykov

Veronika Rozumová

Bolo to to najlepšie, čo som mohla spraviť!