Domáce ghee maslo

27.02.2018

 
O výhodách používania ghee masla ste už určite počuli. Predstavuje zdravšiu alternatívu k tomu klasickému...

O výhodách používania ghee masla ste už určite počuli. Predstavuje zdravšiu alternatívu k tomu klasickému, môžu ho konzumovať aj ľudia trpiaci potravinovou intoleranciou. Pridanou hodnotou je obsah vitamínov, antioxidantov a minerálov. Ako si ho jednoducho pripravíte doma?

 

Suroviny 

kvalitné maslo

 

Postup

Maslo nakrájajte na kocky a vložte do hrnca. Na miernom ohni ho roztopte. Keď bude maslo horúce, začne sa na ňom vytvárať pena. Tú je vhodné lyžičkou odoberať do pripravenej nádoby. Nemusíte tak robiť, postupne sa usadí na dno hrnca. Dôležité je maslo neustále miešať.

Nechajte mierne prebublávať až kým sa maslo nezmení na číru tekutinu. Ešte teplé, tekuté maslo je potrebné preliať cez sitko a gázu do sklenej uzatvárateľnej nádoby. Vydrží vám aj niekoľko mesiacov.

Ghee má jemnú chuť aj arómu, neprepaľuje sa a je ľahko stráviteľné.

Další články

Zdravie
Chudnutie
Strava
S ketodiétou zaručene schudnete. Môže vám ale aj dosť uškodiť

Výrazné úbytky váhy už za pár týždňov. To sľubujú propagátori ketogénnej diéty, ktorých je po jej celosvetovom úspechu už aj…

akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
Strava
Cesnak...prírodné antibiotikum

Patrí k jedným z najvýznamnejších prírodných antibiotík a jeho pravidelnou konzumáciou si môžete upraviť nielen krvný tlak,…

Vaše premeny

Petra Speváčková

Nemala som žiadnu motiváciu a namiesto chudnutia som iba priberala

Peter Polák

Jedol som nepravidelne, väčšinou som bol celý deň v práci bez jedla a večer si doprial „hody“

Katarína Brychtová

BYŤ ŠTÍHLOU JE SKVELÉ! A CÍTIŤ SA DOBRE VO SVOJEJ KOŽI BY SOM DOPRIALA KAŽDÉMU