Domáce ghee maslo

27.02.2018

 
O výhodách používania ghee masla ste už určite počuli. Predstavuje zdravšiu alternatívu k tomu klasickému...

O výhodách používania ghee masla ste už určite počuli. Predstavuje zdravšiu alternatívu k tomu klasickému, môžu ho konzumovať aj ľudia trpiaci potravinovou intoleranciou. Pridanou hodnotou je obsah vitamínov, antioxidantov a minerálov. Ako si ho jednoducho pripravíte doma?

 

Suroviny 

kvalitné maslo

 

Postup

Maslo nakrájajte na kocky a vložte do hrnca. Na miernom ohni ho roztopte. Keď bude maslo horúce, začne sa na ňom vytvárať pena. Tú je vhodné lyžičkou odoberať do pripravenej nádoby. Nemusíte tak robiť, postupne sa usadí na dno hrnca. Dôležité je maslo neustále miešať.

Nechajte mierne prebublávať až kým sa maslo nezmení na číru tekutinu. Ešte teplé, tekuté maslo je potrebné preliať cez sitko a gázu do sklenej uzatvárateľnej nádoby. Vydrží vám aj niekoľko mesiacov.

Ghee má jemnú chuť aj arómu, neprepaľuje sa a je ľahko stráviteľné.

Další články

Zdravie
Strava
Prečo si na dovolenke dávať pozor na to, čo jeme?

Od pondelka do piatku v práci a len dva dni na odpočinok. Takto to ide týždeň za týždňom až do doby, než odídete na vytúženú…

akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
Strava
Biely cukor = biely jed? Čím ho nahradiť?

Cukor neobsahuje žiadne živiny. Práve naopak. Pripisuje sa mu množstvo negatív a celá paleta ochorení, ktoré môžu vzniknúť…

Vaše premeny

Alena Nováková

Dnes už viem, že NIKTO za Vás NIKDY nebude chudnúť

Rastislav Rabik

Konečne sa nezadýchavam a cítim sa dobre

Vlasta Hudecová

To je to pravé, čo som potrebovala