Zubáč pečený na ghí

Suroviny

4 filety zubáča obyčajného (700-800 g)
50 g ghí (prepustené maslo)
hladká múka
čerstvo mleté čierne korenie
drvená rasca
soľ
olivový olej

4
porcie
obtiažnosť
970 kJ / porcia

Postup

Filety dobre očistené od šupín narežeme v mieste kože, aby sa porcie nepokrútili.

Z druhej strany mäso dostatočne osolíme, ľahko okoreníme čiernym korením, drvenou rascou a trochu pokvapkáme olivovým olejom.

Porcie obalíme v hladkej múke iba zo strany, kde je koža. Pečieme do chrumkava v steakovej panvici na rozpustenom ghí kožou dole. Ak je porcia hrubšia, opekáme aj z druhej strany.

Rybu podávame s vychladeným jednoduchým zemiakovým šalátom.

4 porcie | doba prípravy 20 minút | 970 kJ / 232 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Šťavnatý losos s horčicovou zálievkou
4
porcie
obtiažnosť
975 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Pečená dyňa s krúpami a baby špenátom
4
porcie
obtiažnosť
1694 kJ / porcia

Vaše premeny

Jana Kušnírová

Za pol roka som vďaka odbornej pomoci dokázala schudnúť viac ako som mala v pláne

Milan Jaška

Môj zdravotný stav sa výrazne zlepšil a cítim sa oveľa lepšie

Lýdia Kožiková

Konečne som sa dozvedela čo a kedy jesť