Tekvicové hranolky

Suroviny

1 stredne veľká tekvica Hokaido
olivový olej
soľ, korenie, drvená rasca
bylinky (oregano, tymian, rozmarín)

4
porcie
obtiažnosť
557 kJ / porcia

Postup

Umytú a vydlabanú tekvicu aj so šupkou nakrájame na menšie polmesiačiky (veľkostne zodpovedajúce hranolkám).

Hranolky dáme na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme a pridáme bylinky podľa chuti a pečieme v rúre vyhriatej na 180 ° C cca 30-40 minút.

Upečené hranolčeky možno podľa chuti potrieť drveným cesnakom so soľou.

Tekvicové hranolky môžu byť vhodnou prílohou k pečenému mäsu či rybe, alebo pochutinou podávanou s jogurtovým dipom.

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 557 kJ / 133 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Bylinková šošovica
4
porcie
obtiažnosť
924 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Grilovaný kozí syr s orechovou kôrkou a glazovanou cibuľkou
4
porcie
obtiažnosť
1439 kJ / porcia

Vaše premeny

Lívia Janštová

Som živý príklad toho, ako veľmi úprava stravy môže zmeniť postavu

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Adriana Marušiaková

Cítim sa zdravotne aj pohybovo lepšie