Tekvicové hranolky

Suroviny

1 stredne veľká tekvica Hokaido
olivový olej
soľ, korenie, drvená rasca
bylinky (oregano, tymian, rozmarín)

4
porcie
obtiažnosť
557 kJ / porcia

Postup

Umytú a vydlabanú tekvicu aj so šupkou nakrájame na menšie polmesiačiky (veľkostne zodpovedajúce hranolkám).

Hranolky dáme na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme a pridáme bylinky podľa chuti a pečieme v rúre vyhriatej na 180 ° C cca 30-40 minút.

Upečené hranolčeky možno podľa chuti potrieť drveným cesnakom so soľou.

Tekvicové hranolky môžu byť vhodnou prílohou k pečenému mäsu či rybe, alebo pochutinou podávanou s jogurtovým dipom.

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 557 kJ / 133 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Bylinková šošovica
4
porcie
obtiažnosť
924 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Hovädzie kocky s tekvicou
4
porcie
obtiažnosť
1551 kJ / porcia

Vaše premeny

Lenka Ersepková

Som veselšia, vyrovnaná sama so sebou a spokojná

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Alena Baránková

Dá sa to aj po menopauze