Zeleninové bulgureto s tofu na kari

Bulgur obsahuje vlákninu aj minerálne látky a vitamíny skupiny B. Je ľahko stráviteľný a prispieva tak k pohode čriev. Kurkuma, obsiahnutá v kari, má protizápalové účinky a je silným antioxidantom. Vďaka tofu a zelenine, ktorá je tiež výborným zdrojom vlákniny a minerálnych látok, si na tomto odľahčujúcom pokrme môžu pochutiť aj vegetariáni.

Suroviny

50 g paradajok
30 g listového šalátu
30 g mrkvy
60 g špaldového bulguru
štipka soli
100 g tofu
1 ČL kari
1 PL olivového oleja
10 g slnečnicových semienok

1
porcia
obtiažnosť
2048 kJ / porcia

Postup

Zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kúsky.

Bulgur varíme vo vriacej osolenej vode približne 10 minút.

Tofu nakrájame na menšie plátky.

Uvarený bulgur zmiešame s tofu a zeleninou. Zmes ochutíme korením a preložíme do zapekacej misky vymastenej olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C približne 10-15 minút.

Na záver hotový pokrm posypeme semienkami.

1 porcia | doba prípravy 30 minút | 2048 kJ / 489 kcal

Tuky
21,0 g
Sacharidy
47,0 g
Bielkoviny
26,0 g
Vláknina
8,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Slim raňajková omeleta z juhu Európy
1
porcia
obtiažnosť
1614 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Tortilla s morčacím mäsom a eidamom
1
porcia
obtiažnosť
1710 kJ / porcia

Vaše premeny

Milena Vogeltanzová

Po klasických diétach išli kilá znovu hore, niekedy ešte viac ako som schudla

Martin Méry

Schudol som dve konfekčné veľkosti

Mária Krivosudská

Na každej kontrole som videla nejaké zlepšenie