Parmezánové vafle

Keď máte chuť zahryznúť si niečo k zeleninovému šalátu, nemusí to byť vždy nutne iba pečivo. Vyskúšajte teplé chrumkavé vafle. Sú jednoduché, rýchle a výživné! Prekvapia vás nielen výraznou chuťou syra, ale aj nízkym obsahom sacharidov a veľkým množstvom bielkovín. Po takejto desiate alebo večeri nebudete dlho hladní.

Suroviny

1 balenie Cottage syra
3 vajcia
50 g ovsených vločiek
3 polievkové lyžice jemne strúhaného parmezánu
1 čajová lyžička prášku do pečiva

4
porcie
obtiažnosť
862 kJ / porcia

Postup

Ovsené vločky rozmixujeme na múku. Primiešame prášok do pečiva. Cottage syr spolu s vajcami a parmezánom zmixujeme do hladkej konzistencie. Zmiešame spolu a necháme asi 10 minút odpočinúť. Medzitým si rozpálime vaflovač, poprípade panvicu s nepriľnavým povrchom. Cesto vlejeme do vaflovača, rovnomerne rozotrieme a pečieme asi 8 minút, kým nie sú vafle chrumkavé a prepečené.

POZNÁMKA

Tento recept obsahuje 3 významné zdroje bielkovín. Cottage syr, vajcia, ale aj parmezán, ten má okolo 38 g bielkovín na 100 g výrobku. Zvýšený príjem bielkovín je nevyhnutný nielen pri redukcii váhy, ale aj pre seniorov, športovcov a tehotné ženy. Zaraďte si parmezánové vafle do jedálnička s chuťou.

4 porcie | doba prípravy 35 minút | 862 kJ / 206 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Chia puding nielen na raňajky
1
porcia
obtiažnosť
1277 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Jahodovo-malinové trifle
4
porcie
obtiažnosť
1045 kJ / porcia

Vaše premeny

Jana Chrappová

Zistila som, že chudnúť a znížiť hladinu cholesterolu je možné aj po 50-ke.

Ivan Hudec

Upravil sa mi tlak a cukor

Lýdia Kožiková

Konečne som sa dozvedela čo a kedy jesť