Hustá zeleninová polievka s fazuľou

Suroviny

1/2 kg zemiakov olúpaných a nakrájaných na kocky
1 stredne veľká cibuľa
1 lyžica repkového alebo olivového oleja
3 - 4 mrkvy nakrájané na kolieska
1 petržlen nakrájaný na kolieska
1/2 zeleru nakrájaného na kocky
250 g fazule alebo cícera
1 l zeleninového vývaru (podľa potrebnej hustoty možno tekutinu pridať)
majorán, soľ, korenie
cesnak

4
porcie
obtiažnosť
949 kJ / porcia

Postup

Fazuľu alebo cícer namočíme cez noc do vody (môžeme použiť aj strukoviny z konzervy, tie ale riadne prepláchneme). Druhý deň vodu zlejeme a v novej vode fazuľu uvaríme do mäkka.

Na oleji opražíme cibuľku nakrájanú nadrobno, pridáme mrkvu, zeler, petržlen a zemiaky. Zalejeme vývarom a varíme asi 30 minút, ku koncu pridáme uvarenú strukovinu.

Polievku ochutíme soľou, korením, majoránom a cesnakom.

4 porcie | doba prípravy 45 minút | 949 kJ / 227 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Polievka z pečených paradajok s quinoou
4
porcie
obtiažnosť
1356 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Polievky
Polievka z medvedieho cesnaku a vajíčka
2
porcie
obtiažnosť
981 kJ / porcia

Vaše premeny

Iveta Kováčiková

Mám o tri konfekčné veľkosti menej!

Marek Varkoček

Žiadne hladovanie, iba zmena stravovacích návykov a skladby jedla

Monika Vlčková

Začala som chudnúť sama, ale veľmi mi to nešlo