Upečte si svoju granolu

Urobte si vlastné pečené cereálie, ktoré si môžete dať na raňajky s jogurtom, mliekom alebo len tak, keď vás " prepadne chuť na sladké". Domáca granola je tá správna voľba, bez zbytočného cukru, tuku a aditív.

Suroviny

30 g para orechov
30 g vlašských orechov
30 g vylúpaných pistácií
30 g slnečnicových semienok
30 g tekvicových semienok
30 g sezamových semienok
300 g ovsených vločiek
20 g kokosu
1 lyžička mletej škorice
25 g sušených datlí
50 g sušených sliviek
4 PL kokosového oleja
4 PL javorového sirupu alebo medu
štipka soli

12
porcií
obtiažnosť
1103 kJ / porcia

Postup

Orechy nahrubo podrvíme v kuchynskom robote. Vločky zmiešame vo väčšej mise spolu s kokosovým olejom a medom alebo javorovým sirupom a soľou. Rúru si predhrejeme na 180 °C a do hlbokého, papierom na pečenie vyloženého pekáča nasypeme obsah misy. Dáme do rúry. Často obraciame, aby sa vločky upiekli rovnomerne. Do rovnakej misy nasypeme semienka, nasekané orechy, škoricu a najemno nakrájané sušené ovocie. Akonáhle začnú byť vločky zlatisté a chrumkavé, vyberieme ich z rúry. Všetky vložíme do misky k ostatným ingredienciám a starostlivo premiešame. Potom vrátime opäť do pekáča a ešte krátko zapekáme zhruba 5 minút.

Necháme vychladnúť, vložíme do suchého, čistého pohára s tesniacim viečkom. Podávame s bielym jogurtom, mliekom alebo len tak.

TIP: Do granoly si každý môže pridať ingrediencie podľa chuti. Napríklad zvoliť iný druh orieškov, semienok alebo ovocia. Ak nemáte radi škoricu, použite kardamon, muškátový oriešok alebo iné sladké korenie.

12 porcií | doba prípravy 35 minút | 1103 kJ / 264 kcal

Ďalšie recepty

10 minút
Dezerty
Raňajky
Lievance z pohánkovej múky a kefíru
1
porcia
obtiažnosť
1513 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Dezerty
Ovocná zmrzlina s proteínom
obtiažnosť

Vaše premeny

Mária Baltazárová

Dostavili sa samé pozitívne výsledky

Roman Maljacek

Som spokojný sám so sebou, cítim sa oveľa lepšie

Mgr. Miroslava Konrádová

To, čo skutočne zaberá je Vaša vôľa a rady a pomoc odborníkov.