Domáce zeleninové chipsy

Rovnako chrumkavé, rovnako slané, pritom farebnejšie a tiež zdravšie ako tie klasické. Pripravte si túto klasickú pochúťku a zjedzte ju bez výčitiek.

Suroviny

mrkva
petržlen
červená repa
olej v spreji
soľ

5
porcií
obtiažnosť
217 kJ / porcia

Postup

Ošúpeme mrkvu, petržlen, červenú repu a všetko nakrájame na veľmi tenké plátky. Zeleninu osolíme a necháme 15 minút "vypotiť" na papierovej utierke. Potom prebytočnú vodu odsajeme pomocou utierky a plátky rozložíme na papier na pečenie, ktorý jemne potrieme olivovým olejom. Pečieme zhruba 10 minút na 190 °C. Potom plátky necháme vychladnúť. Podávame miesto klasických chipsov.

5 porcií | doba prípravy 35 minút | 217 kJ / 52 kcal

Ďalšie recepty

10 minút
Dezerty
Mandľové srdiečka máčané v čokoláde
40
porcií
obtiažnosť
343 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Dezerty
Pšenovo - makové guličky
4
porcie
obtiažnosť
731 kJ / porcia

Vaše premeny

Mária Baltazárová

Dostavili sa samé pozitívne výsledky

Milan Paulo

Moja konfekčná veľkosť sa zmenila z XXL na L

Andrea Nagyová

Najpozitívnejšia je radosť z jedenia bez výčitiek!