Slané muffiny s quinoa

Slané muffiny sa bežne robia z bielej múky, ktorá je pre telo zaťažujúca. My sme použili quinou, ktorá sa považuje za "superpotravinu". Pripomína obilninu, ale jedná sa o tzv. pseudoobilovinu. Má množstvo výhod - je bezlepková, výživná, málo kalorická a ľahko stráviteľná. Je výborných zdrojom rastlinných bielkovín, a má málo sacharidov. A navyše je chuťovo vynikajúca.

Suroviny

100 g kvalitnej šunky
130 g Eidamu
130 g quinoy
150 g cukety
1/2 cibule
4 vajcia (bio, domáce)
petržlenová vňať
štipka himalájskej soli
štipka čierneho korenia

15
porcií
obtiažnosť
420 kJ / porcia

Postup

Slané muffiny sa bežne robia z bielej múky, ktorá je pre organizmus zaťažujúca. My sme použili quinou, ktorá sa považuje za "superpotravinu". Pripomína obilninu, ale jedná sa o tzv. pseudoobilovinu. Má množstvo výhod - je bezlepková, výživná, málo kalorická a ľahko stráviteľná. Je výborných zdrojom rastlinných bielkovín.  A navyše je chuťovo vynikajúca.

Quinou najprv sparte a potom uvarte ako ryžu. 

Po uvarení zlejte všetku prebytočnú vodu.

Syr a cuketu nastrúhajte nahrubo.

Šunku, cibuľu a petržlenovú vňať nakrájajte na malé kúsky.

Všetko zmiešajte, pridajte vajíčka, soľ, korenie a zmiešajte.
 

Vložte do formy na muffiny a pečte na 180 stupňov približne 40-45 minút.

Podávajte s listovým šalátom, pokvapkaným olivovým olejom a citrónovou šťavou.

 

15 porcií | doba prípravy 60 minút | 420 kJ / 100 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Chilli kuskus ako príloha
6
porcií
obtiažnosť
980 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Zeleninové chilli con carne
1
porcia
obtiažnosť
1949 kJ / porcia

Vaše premeny

Milena Vogeltanzová

Po klasických diétach išli kilá znovu hore, niekedy ešte viac ako som schudla

Jakub Gabrhel

Potreboval som vylepšiť svoj zdravotný stav

Lenka Humeňajová

Najkrajší pocit som zažila, keď som sa zrazu dokázala zmestiť do môjho, farbou bohatého, starého oblečenia, dokonca aj z čias maturít.