Pórová polievka

Suroviny

1 väčší pór
2 stredné zemiaky
1 mrkva
1 lyžica ghí (prepustené maslo)
1 liter zeleninového vývaru
soľ
korenie

4
porcie
obtiažnosť
530 kJ / porcia

Postup

Pór nakrájame na kolieska, dôkladne ho umyjeme a vysušíme. 3/4 takto pripraveného póru krátko opražíme na prepustenom masle. Pokrájame umyté, olúpané zemiaky a mrkvu na kocky, ktoré pridáme do hrnca s pórom a všetko zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme cca 15 minút.

 

Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme zvyšok nakrájaného póru a ešte krátku chvíľku, asi 5 minút povaríme. Dochutíme soľou a čiernym korením. Môžeme podávať s nasucho opečenými žemličkami.

4 porcie | doba prípravy 35 minút | 530 kJ / 127 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Moderná rybacia polievka
4
porcie
obtiažnosť
1656 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Polievka z pečených paradajok s quinoou
4
porcie
obtiažnosť
1356 kJ / porcia

Vaše premeny

Jana Chrappová

Zistila som, že chudnúť a znížiť hladinu cholesterolu je možné aj po 50-ke.

Ivan Mariňák

Schudol som v kľude a bez hladovania

Alica Andrijková

Zmenila som pohľad na jedlo ako celok – hladovky som vymenila za kvalitné a vyvážené jedlo