Moderná rybacia polievka

Predstavujeme vám ďalší z rady zimných videoreceptov natočených v spolupráci s Chefparade (link videa je pripojený na konci receptu). Túto modernú rybaciu polievku si zamilujú aj konzervatívci, ktorí nedajú dopustiť na tú tradičnú.

Suroviny

2 lyžice ghí alebo masla
1 pór
1 malá cibuľa nakrájaná nadrobno
3 stredné zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
2-3 PL bezlepkovej múky
150 g ryby (údenej - napr. pstruh alebo tuniak)
300 g vylúpaných, predvarených kreviet
100 ml 12% smotany
750 ml vody alebo zeleninového vývaru
morská soľ

4
porcie
obtiažnosť
1656 kJ / porcia

Postup

V hrnci na masle orestujeme domäkka pór a cibuľu. Trvá to asi päť minút. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, múku a miešame ešte 2 minúty. Zalejeme 750 ml vývaru a privedieme k varu. Za občasného miešania varíme asi 10 až 15 minút, kým nie sú zemiaky mäkké. Krevety krátko orestujeme na troške masla a spolu s nakrájanou údenou rybou bez kostí vložíme do hrnca a ešte 3 minúty povaríme. Nakoniec vmiešame smotanu a polievku už len prehrejeme.

 

https://www.youtube.com/watch?v=3CQ83VDLdS8

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1656 kJ / 396 kcal

Ďalšie recepty

30 minút
Polievky
Guláš s pivom
6
porcií
obtiažnosť
1785 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Polievky
Jemný hráškový krém
5
porcií
obtiažnosť
1026 kJ / porcia

Vaše premeny

Marcela Součková

Priberala som a psychicky som sa začala cítiť veľmi zle

Martin Méry

Schudol som dve konfekčné veľkosti

Mária Čurmová

Už som mala dosť svojich pribúdajúcich kíl