Moderná rybacia polievka

Predstavujeme vám ďalší z rady zimných videoreceptov natočených v spolupráci s Chefparade (link videa je pripojený na konci receptu). Túto modernú rybaciu polievku si zamilujú aj konzervatívci, ktorí nedajú dopustiť na tú tradičnú.

Suroviny

2 lyžice ghí alebo masla
1 pór
1 malá cibuľa nakrájaná nadrobno
3 stredné zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
2-3 PL bezlepkovej múky
150 g ryby (údenej - napr. pstruh alebo tuniak)
300 g vylúpaných, predvarených kreviet
100 ml 12% smotany
750 ml vody alebo zeleninového vývaru
morská soľ

4
porcie
obtiažnosť
1656 kJ / porcia

Postup

V hrnci na masle orestujeme domäkka pór a cibuľu. Trvá to asi päť minút. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, múku a miešame ešte 2 minúty. Zalejeme 750 ml vývaru a privedieme k varu. Za občasného miešania varíme asi 10 až 15 minút, kým nie sú zemiaky mäkké. Krevety krátko orestujeme na troške masla a spolu s nakrájanou údenou rybou bez kostí vložíme do hrnca a ešte 3 minúty povaríme. Nakoniec vmiešame smotanu a polievku už len prehrejeme.

 

https://www.youtube.com/watch?v=3CQ83VDLdS8

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1656 kJ / 396 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Polievky
Polievka z medvedieho cesnaku a vajíčka
2
porcie
obtiažnosť
981 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Guláš s pivom
6
porcií
obtiažnosť
1785 kJ / porcia

Vaše premeny

Nadežda Paulusová

Schudla som 7 kg a môj krvný tlak sa upravil

Roman Maljacek

Som spokojný sám so sebou, cítim sa oveľa lepšie

Jarmila Čížková

Oveľa lepšie si mi dýcha, prestali ma bolieť kĺby, celkovo som menej unavená a cítim sa oveľa mladšie