Hubový krém s krúpami

Studené a daždivé dni so sebou priniesli v lesoch hubový poklad, preto je ten najlepší čas na prípravu pokrmov práve z húb. Ich zber je u nás veľmi obľúbený, navyše sú nízkokalorické a takmer z 99% tvorené vodou. Preto sú pri redukčnom režime vhodnou súčasťou jedál. Navyše obsahujú celý rad vitamínov a minerálov a ich chuť je jedinečná. Vyskúšajte jemný hubový krém s krúpami, ktorý vás zahreje nielen pri chladných večeroch.

Suroviny

100 ml bieleho suchého vína
150 g šampiňónov
2 ČL olivového oleja
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 PL čerstvého tymianu
štipka soli
štipka čierneho korenia
700 ml zeleninového vývaru
140 g jačmenných krúpov
2 PL paradajkového pretlaku
2 ČL šťavy z citróna

4
porcie
obtiažnosť
764 kJ / porcia

Postup

V hrnci zahrejeme víno, pridáme nakrájané huby a necháme 15 minút odstáť. Huby scedíme, víno si uchováme a dáme bokom.

V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky nasekaný cesnak. Pridáme huby, tymian, soľ a čierne korenie a restujeme. Pridáme odložené víno, zeleninový vývar, jačmenné krúpy, paradajkový pretlak, poprípade ešte vodu a varíme cca 45 minút, kým krúpy nezmäknú.

Časť polievky rozmixujeme na hladký krém, vrátime do polievky a krátko prehrejeme. Dochutíme citrónovou šťavou a podávame.

4 porcie | doba prípravy 35 minút | 764 kJ / 183 kcal

Vhodné pre vegetariánov, pre diabetikov, zdroj vlákniny

Tuky
3,7 g
Sacharidy
33,0 g
Bielkoviny
5,2 g
Vláknina
6,7 g

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Batátový krém s marinovaným tempehom
4
porcie
obtiažnosť
1568 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Rýchla letná avokádová polievka
2
porcie
obtiažnosť
1772 kJ / porcia

Vaše premeny

Elena Ďurčanská

Až vďaka NUTRIADAPT som začala chudnúť aj napriek zdravotným problémom

Marian Kamenicky

Hlavné je zlepšenie zdravotného stavu, postava je benefit

Alena Baránková

Dá sa to aj po menopauze