Hubový krém s krúpami

Studené a daždivé dni so sebou priniesli v lesoch hubový poklad, preto je ten najlepší čas na prípravu pokrmov práve z húb. Ich zber je u nás veľmi obľúbený, navyše sú nízkokalorické a takmer z 99% tvorené vodou. Preto sú pri redukčnom režime vhodnou súčasťou jedál. Navyše obsahujú celý rad vitamínov a minerálov a ich chuť je jedinečná. Vyskúšajte jemný hubový krém s krúpami, ktorý vás zahreje nielen pri chladných večeroch.

Suroviny

100 ml bieleho suchého vína
150 g šampiňónov
2 ČL olivového oleja
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 PL čerstvého tymianu
štipka soli
štipka čierneho korenia
700 ml zeleninového vývaru
140 g jačmenných krúpov
2 PL paradajkového pretlaku
2 ČL šťavy z citróna

4
porcie
obtiažnosť
764 kJ / porcia

Postup

V hrnci zahrejeme víno, pridáme nakrájané huby a necháme 15 minút odstáť. Huby scedíme, víno si uchováme a dáme bokom.

V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky nasekaný cesnak. Pridáme huby, tymian, soľ a čierne korenie a restujeme. Pridáme odložené víno, zeleninový vývar, jačmenné krúpy, paradajkový pretlak, poprípade ešte vodu a varíme cca 45 minút, kým krúpy nezmäknú.

Časť polievky rozmixujeme na hladký krém, vrátime do polievky a krátko prehrejeme. Dochutíme citrónovou šťavou a podávame.

4 porcie | doba prípravy 35 minút | 764 kJ / 183 kcal

Vhodné pre vegetariánov, pre diabetikov, zdroj vlákniny

Tuky
3,7 g
Sacharidy
33,0 g
Bielkoviny
5,2 g
Vláknina
6,7 g

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Šošovicová polievka na indický spôsob
4
porcie
obtiažnosť
1411 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Polievky
Polievka z medvedieho cesnaku a vajíčka
2
porcie
obtiažnosť
981 kJ / porcia

Vaše premeny

Tatiana Chekushkina

Nutriadapt zmenil môj život!

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Emilia Múdra

Treba iba chcieť, naučiť sa plánovať a zvyknúť si na „nový život“