Hubový krém s krúpami

Studené a daždivé dni so sebou priniesli v lesoch hubový poklad, preto je ten najlepší čas na prípravu pokrmov práve z húb. Ich zber je u nás veľmi obľúbený, navyše sú nízkokalorické a takmer z 99% tvorené vodou. Preto sú pri redukčnom režime vhodnou súčasťou jedál. Navyše obsahujú celý rad vitamínov a minerálov a ich chuť je jedinečná. Vyskúšajte jemný hubový krém s krúpami, ktorý vás zahreje nielen pri chladných večeroch.

Suroviny

100 ml bieleho suchého vína
150 g šampiňónov
2 ČL olivového oleja
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 PL čerstvého tymianu
štipka soli
štipka čierneho korenia
700 ml zeleninového vývaru
140 g jačmenných krúpov
2 PL paradajkového pretlaku
2 ČL šťavy z citróna

4
porcie
obtiažnosť
764 kJ / porcia

Postup

V hrnci zahrejeme víno, pridáme nakrájané huby a necháme 15 minút odstáť. Huby scedíme, víno si uchováme a dáme bokom.

V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky nasekaný cesnak. Pridáme huby, tymian, soľ a čierne korenie a restujeme. Pridáme odložené víno, zeleninový vývar, jačmenné krúpy, paradajkový pretlak, poprípade ešte vodu a varíme cca 45 minút, kým krúpy nezmäknú.

Časť polievky rozmixujeme na hladký krém, vrátime do polievky a krátko prehrejeme. Dochutíme citrónovou šťavou a podávame.

4 porcie | doba prípravy 35 minút | 764 kJ / 183 kcal

Vhodné pre vegetariánov, pre diabetikov, zdroj vlákniny

Tuky
3,7 g
Sacharidy
33,0 g
Bielkoviny
5,2 g
Vláknina
6,7 g

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Veľkonočné menu
Bylinková polievka plná antioxidantov
4
porcie
obtiažnosť
813 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Tekvicový krém
4
porcie
obtiažnosť
640 kJ / porcia

Vaše premeny

Marta Tonarová

Človek si stále hovorí, že to nie je tak hrozné. Ale keď dôjde na fotky z dovolenky...

Milan Paulo

Moja konfekčná veľkosť sa zmenila z XXL na L

Barbora Šebeková

Dopriať svojmu telu to, čo potrebuje - o tom je chudnutie