Zelerová polievka

Kombinácia zeleru a jablka je nesmrteľná a kto ju ochutná, ten si ju určite zamiluje. Obe tieto suroviny sú zdrojom antioxidantov – podporujú našu imunitu a taktiež obsahujú nemalé množstvo vlákniny, ktorá je zase potrebná pre správnu funkciu čriev. Vyskúšajte ich vo forme chutnej polievky, ktorá v chladných dňoch perfektne zahreje a povzbudí váš imunitný systém. Jablká sú síce neobvyklou ingredienciou do polievok, ale výsledkom budete príjemne prekvapení.

Suroviny

3 PL repkového oleja
500 g zeleru
1 väčšie jablko
2 štipky soli
hŕstka čerstvého tymiánu
1 väčšia cibuľa
200 ml bieleho suchého vína
750 ml kuracieho vývaru
štipka čierneho korenia

4
porcie
obtiažnosť
1014 kJ / porcia

Postup

Rúru rozohrejeme na 180 °C a plech potrieme časťou oleja.

Zeler a olúpané jablko očistíme a nakrájame na menšie kocky. Nakrájané kúsky preložíme na plech, osolíme a dobre premiešame. Pridáme bylinky a vložíme do rúry. Pečieme do zozlatnutia.

Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci necháme rozpáliť zvyšok oleja a pridáme nakrájanú cibuľu. Restujeme dozlatista. Následne pridáme upečený zeler s jablkom, zalejeme vínom a necháme odpariť alkohol. Pridáme vývar, soľ, čierne korenie a privedieme do varu.

Hrniec odstavíme zo zdroja tepla a pomocou tyčového mixéra rozmixujeme polievku dohladka. Pokiaľ je polievka veľmi hustá, prilejeme vodu a dobre premiešame.

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1014 kJ / 242 kcal

Vhodné pre vegetariánov, pre vegánov, zdroj vlákniny, zdroj minerálnych látok a vitamínov

Tuky
12,1 g
Sacharidy
24,6 g
Bielkoviny
5,1 g
Vláknina
6,3 g

Ďalšie recepty

30 minút
Polievky
Batátový krém s marinovaným tempehom
4
porcie
obtiažnosť
1568 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Polievky
Kapustová polievka so šunkou a hubami
2
porcie
obtiažnosť
1282 kJ / porcia

Vaše premeny

Veronika Rozumová

Bolo to to najlepšie, čo som mohla spraviť!

Milan Paulo

Moja konfekčná veľkosť sa zmenila z XXL na L

Tatiana Chekushkina

Nutriadapt zmenil môj život!