Mandľové srdiečka máčané v čokoláde

Pripravte si zdravší variant klasickej cukrovinky. Namiesto bielej múky použite špaldovú a miesto džemu mandľové maslo. A ak ešte cukrovinky namočíte do čokolády, určite neodoláte.

Suroviny

200 g špaldovej múky
100 g masla
50 g trstinového cukru
1 žĺtok
strúhaná kôra z polovice bio citróna
mandľové maslo
čokoláda s obsahom kakaovej hmoty min. 70%

40
porcií
obtiažnosť
343 kJ / porcia

Postup

Maslo, žĺtok, citrónovú kôru a cukor vymiešajte do peny a potom pridajte múku. Vypracujte vláčne cesto a nechajte najlepšie cez noc odpočívať v chladničke. Druhý deň ho pred spracovaním nechajte ešte chvíľu povoliť, vyvaľkajte placku a vykrajujte srdiečka. Pečte pri teplote 180 °C približne 10 minút. Polovicu upečených srdiečok z pólky namočte do čokolády a nechajte zaschnúť. Nakoniec zlepte mandľovým maslom vždy jedno čokoládové srdiečko s klasickým.

Hoci ide o zdravší variant cukrovinky, stále ide o dezert. Odporúčame konzumovať maximálne 3 ks za deň a to v rámci raňajok alebo miesto desiaty.

TIP: Tým, že do čokolády nenamáčame celá zlepené srdiečka, ale len ich jednu časť, zaručíme, že cukrovinky nebudú tak kaloricky výdatné. Napriek tomu si vďaka čokoláde zachovajú pekný vzhľad i čokoládovú chuť. Ak chcete znížiť množstvo tuku a kalórií, čokoládu vynechajte.

40 porcií | doba prípravy 90 minút | 343 kJ / 82 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Veľkonočné menu
Veľkonočný baránok s orieškami
15
porcií
obtiažnosť
707 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Jablkové mafiny bez múky
4
porcie
obtiažnosť
1256 kJ / porcia

Vaše premeny

Zdenka Šutáková

Som živým príkladom toho, že chudnúť sa dá aj po päťdesiatke

Peter Javor

Cesta bola tŕnistá, ale výsledok perfektný

Barbora Šebeková

Dopriať svojmu telu to, čo potrebuje - o tom je chudnutie