Králik à la sviečková

Tiež ste si mysleli, že keď chudnete, je pre vás sviečková tabu? Máme pre vás dobrú správu - nie je. Dajte si náš odľahčený variant s polentovými trojuholníkmi miesto knedlí.

Suroviny

KRÁLIK:
1 naporciovaný králik
2 lyžičky oleja
1 cibuľa
3 mrkvy
4 stopky zeleru
1 l zeleninového vývaru
bobkový list
nové korenie
čierne korenie
soľ
150 g bieleho 3,5% jogurtu Hollandia
TROJUHOLNÍKY:
500 ml zeleninového vývaru
200 g polenty (kaša musí byť naozaj hustá)
asi 50 g masla
soľ
čierne korenie

4
porcie
obtiažnosť
1723 kJ / porcia

Postup

Príprava králika:
Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a podlejeme vývarom. Králika osolíme, okoreníme a vložíme do zeleninového základu. Pridáme zmes korenia na sviečkovú (bobkový list, nové korenie, celé korenie). Varíme pod pokrievkou asi 1,5 hodiny, kým nebude mäso mäkké. Akonáhle mäso zmäkne, vyberieme ho a zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Nakoniec opatrne vmiešame biely jogurt. Dochutíme soľou, popr. korením.

Príprava trojhuholníkov:
Vopred pripravený vývar privedieme k varu, vsypeme polentu a primiešame maslo. Krátko povaríme (musí sa vytvoriť hustá kaša) a vylejeme na malý plech o rozmere asi 20 × 30 cm, ktorý sme predtým vyložili papierom na pečenie. Akonáhle polenta vychladne, vykrojíme trojuholníky, ktoré opečieme nasucho na panvici. Podávame ako prílohu k mäsu preliate omáčkou.

 

 

 

4 porcie | doba prípravy 120 minút | 1723 kJ / 412 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Zeleninové bulgureto s tofu na kari
1
porcia
obtiažnosť
2048 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Zelerové hranolky so Šmakounom a jogurtovým dipom
1
porcia
obtiažnosť
1728 kJ / porcia

Vaše premeny

Veronika Rozumová

Bolo to to najlepšie, čo som mohla spraviť!

Vladimír Kohút

Cítim sa lepšie, vyzerám lepšie a som spokojný!

Mgr. Miroslava Konrádová

To, čo skutočne zaberá je Vaša vôľa a rady a pomoc odborníkov.