Králik à la sviečková

Tiež ste si mysleli, že keď chudnete, je pre vás sviečková tabu? Máme pre vás dobrú správu - nie je. Dajte si náš odľahčený variant s polentovými trojuholníkmi miesto knedlí.

Suroviny

KRÁLIK:
1 naporciovaný králik
2 lyžičky oleja
1 cibuľa
3 mrkvy
4 stopky zeleru
1 l zeleninového vývaru
bobkový list
nové korenie
čierne korenie
soľ
150 g bieleho 3,5% jogurtu Hollandia
TROJUHOLNÍKY:
500 ml zeleninového vývaru
200 g polenty (kaša musí byť naozaj hustá)
asi 50 g masla
soľ
čierne korenie

4
porcie
obtiažnosť
1723 kJ / porcia

Postup

Príprava králika:
Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a podlejeme vývarom. Králika osolíme, okoreníme a vložíme do zeleninového základu. Pridáme zmes korenia na sviečkovú (bobkový list, nové korenie, celé korenie). Varíme pod pokrievkou asi 1,5 hodiny, kým nebude mäso mäkké. Akonáhle mäso zmäkne, vyberieme ho a zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Nakoniec opatrne vmiešame biely jogurt. Dochutíme soľou, popr. korením.

Príprava trojhuholníkov:
Vopred pripravený vývar privedieme k varu, vsypeme polentu a primiešame maslo. Krátko povaríme (musí sa vytvoriť hustá kaša) a vylejeme na malý plech o rozmere asi 20 × 30 cm, ktorý sme predtým vyložili papierom na pečenie. Akonáhle polenta vychladne, vykrojíme trojuholníky, ktoré opečieme nasucho na panvici. Podávame ako prílohu k mäsu preliate omáčkou.

 

 

 

4 porcie | doba prípravy 120 minút | 1723 kJ / 412 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Losos s feniklom a mrkvou
1
porcia
obtiažnosť
1975 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Tortilla plnená tuniakovou zmesou
1
porcia
obtiažnosť
1670 kJ / porcia

Vaše premeny

Jana Nováková

Život sa mi zmenil od základov

Roman Maljacek

Som spokojný sám so sebou, cítim sa oveľa lepšie

Jozefína Šottníková

Znova si môžem obliecť všetko, čo mám v šatníku