Fazuľová nátierka s cviklou

Takto zostavené popoludňajšie občerstvenie nám dodá vďaka fazuli a tvarohu potrebné bielkoviny a zasýti na dlhšiu dobu. Pridaním červenej repy sa zvýšia jej antioxidačné vlastnosti a nátierka tiež získa krásne červenú farbu.

Suroviny

½ hrnčeka varených fazúľ typu oblička
½ červenej repy
3 polievkové lyžice odtučneného tvarohu
1 lyžička chrenu
1 lyžička sezamu
štipka soli
2 ks ražného knäckebrotu

1
porcia
obtiažnosť
1195 kJ / porcia

Postup

Uvarenú fazuľu pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo rozmixujeme spoločne so sezamovými semienkami.

Pridáme tvaroh, nahrubo nastrúhanú červenú repu, najemno nastrúhaný chren a soľ a dobre premiešame.

Podávame s ražným knäckebrotom.

Bielkoviny: 17 g
Sacharidy: 42 g
Tuky: 5 g
Vláknina: 4,4 g
Vhodné pre vegetariánov, zdroj bielkovín, zdroj vlákniny

 

1 porcia | doba prípravy 10 minút | 1195 kJ / 286 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Nátierky
Raňajky
Desiata / olovrant
Nátierka z koreňovej zeleniny a vajíčka
1
porcia
obtiažnosť
1620 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Nátierky
Mrkvová nátierka s tofu
4
porcie
obtiažnosť
473 kJ / porcia

Vaše premeny

Andrea Horáková

Čo robiť, keď rada jem a ak som nervózna, pridám si jedlo navyše?

Róbert Gažo

Neveril som, že schudnem a nakoniec schudol som viac ako bol plán

Helena Vyvlečková

S tým, čo som pribrala v tehotenstve, som márne bojovala. Teraz mám o 20 kg menej a chudnem ďalej