Červená repa s kozím syrom

Rýchly, jednoduchý a hlavne zdravý recept vhodný ako olovrant. Červená repa dodá nášmu telu široké spektrum vitamínov (napr. C a skupiny B) a minerálnych látok (napr. vápnik a horčík) vhodných pre všetkých a betaín, ktorý ocenia predovšetkým športovci. Ľahko stráviteľný čerstvý kozí syr pridá olovrantu bielkoviny.

Suroviny

200 g uvarenej červenej repy
40 g čerstvého kozieho syra
40 g ražného knäckebrotu (4 ks)

2
porcie
obtiažnosť
742 kJ / porcia

Postup

Umytú červenú repu varíme vcelku cca 45 minút, zlejeme vodu, necháme zľahka vychladnúť (môžeme prepláchnuť studenou vodou), olúpeme šupku a nastrúhame nahrubo.

Zmiešame s nadrobeným kozím syrom a podávame s knäckebrotom.

 

 
 

2 porcie | doba prípravy 55 minút | 742 kJ / 177 kcal

Vhodné pre celú rodinu a športovcov, zdroj bielkovín a vlákniny, bez lepku

Tuky
7,0 g
Sacharidy
19,0 g
Bielkoviny
7,0 g
Vláknina
6,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Šaláty
Carpaccio bez mäsa
2
porcie
obtiažnosť
991 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Šaláty
Veľkonočný šalát
4
porcie
obtiažnosť
677 kJ / porcia

Vaše premeny

Jana Chrappová

Zistila som, že chudnúť a znížiť hladinu cholesterolu je možné aj po 50-ke.

Peter Vall

Schudol som 15 kg a cítim sa oveľa lepšie

Katarína Tomaníková

Za 6 mesiacov sa zo mňa stala štíhla, energická a sebavedomá žena