Bylinková veľkonočná plnka

Veľkú noc bez plnky si vie predstaviť asi len málokto. Práve pri príprave plnky môžeme pomerne jednoducho výmenou pár ingrediencií pripraviť zdravší variant. Použitím kvalitnej šunky získate bielkoviny a vďaka celozrnnému pečivu dodáte telu i vlákninu. Cibuľa a bylinky obsahujú vitamíny a tiež antioxidanty. K plnke si ako prílohu môžete uvariť zemiaky alebo dať miešaný zeleninový šalát.

Suroviny

400 g šunky (obsah mäsa min. 90%)
2 vajcia
2 ks tmavého celozrnného pečiva
4 lyžice mlieka
hrsť petržlenu
hrsť pažítky
1 ks cibuľa
štipka soli, korenia, muškátového orieška

4
porcie
obtiažnosť
992 kJ / porcia

Postup

Pečivo nakrájame na kocky, pokropíme trochou mlieka a necháme nasiaknuť.

Šunku nakrájame na drobné kocky, zmiešame s pečivom a pridáme vajcia.

Pomaly prepracovávame, pridáme petržlenovú vňať, pažítku, cibuľu, koreniny a všetko premiešame.

Plnku pečieme v rúre cca 30 minút dozlatista.

4 porcie | doba prípravy 45 minút | 992 kJ / 237 kcal

Zdroj bielkovín, nízky glykemický index, vhodné pre športovcov.

Tuky
7,0 g
Sacharidy
16,0 g
Bielkoviny
27,0 g
Vláknina
2,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Veľkonočné menu
Mazanec
obtiažnosť
10385 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Šaláty
Veľkonočné menu
Paradajkový šalát s vajíčkami
1
porcia
obtiažnosť
892 kJ / porcia

Vaše premeny

Marta Hrušková

Neverila som, že to môžem dokázať.

Milan Kormoš

Sám som bol prekvapený z toho, ako to všetko zrazu ide

Barbora Šebeková

Dopriať svojmu telu to, čo potrebuje - o tom je chudnutie