Zemiaky s duseným špenátom a dipom

Ak hľadáte jednoduché jedlo, pri ktorom nemusíte stáť pol dňa v kuchyni vyskúšajte tento recept. Za pár minút budete mať uvarený obed alebo večeru plnú vlákniny a navyše vhodnú aj pre vegánov.

Suroviny

350 g zemiakov
100 g baby špenátu
1 strúčik cesnaku
50 g kokosového jogurtu
20 g cibule šalotky
štipka soli
štipka čierneho korenia
5 g sézamu

1
porcia
obtiažnosť
1569 kJ / porcia

Postup

Zemiaky starostlivo umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode domäkka.

Medzitým na panvici minútu opečieme na kocky nakrájanú cibuľku spolu s cesnakom nakrájaným na tenké plátky. Potom pridáme lístky špenátu a ľahko podlejeme vodou, aby sa zmes mohla začať dusiť. Špenát občas premiešame a poprípade ešte podlejeme, aby sa napripálil.

Keď je  zmäknutý a výrazne zmenšil svoj objem, pridáme soľ a korenie.

Zemiaky dáme na tanier, rozkrájame ich na menšie kúsky a ozdobíme špenátom.

Pokrm podávame spolu s dipom z jogurtu, ktorý len ľahko osolíme a zmiešame so sezamovými semienkami.

1 porcia, doba prípravy 35 minút, 1569 kJ / 374 kcal
Tuky: 6 g
Sacharidy: 63 g
Bielkoviny: 14 g
Vláknina: 8 g
Vhodné pre celú rodinu a vegetariánov, zdroj vlákniny

 

1 porcia | doba prípravy 35 minút | 1569 kJ / 375 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Hovädzie karbonátky so zemiakmi, horčicou a cibuľou
4
porcie
obtiažnosť
1646 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Panenka s grilovanou zeleninou
4
porcie
obtiažnosť
1891 kJ / porcia

Vaše premeny

Iveta Benedikovičová

„Schudni, je to v hlave“

Richard Pardek

Ak chcete schudnúť a nie donekonečna chudnúť

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutie, o ktorom som netušila, že mi zmení život