Slim raňajková omeleta z juhu Európy

Omeleta s príchuťou slnečného Talianska je presne to, čo potrebujete, aby ste získali energiu na celý deň. Okrem výnimočnej chuti vás tieto delikátne raňajky prekvapia tiež minimálnym množstvom sacharidov.

Suroviny

2 vajcia
1 plátok šunky
½ guličky mozzarelly
1 sušená paradajka
5 cherry paradajok
3 lístky bazalky + na ozdobu
čierne korenie
olivový olej

1
porcia
obtiažnosť
1614 kJ / porcia

Postup

Rozpálíme si panvicu a pridáme olivový olej.

V miske rozšľaháme vajíčka a na malé kúsky pokrájanú šunku, mozzarellu, sušenú paradajku a bazalku. Okoreníme a vylejeme na panvicu.

Opekáme na miernom plameni z oboch stran, pokým nie je povrch zlatistý.

Podávame s cherry paradajkami ozdobené lískami bazalky a podľa chuti s plátkom celozrnného pečiva, knäckebrotu alebo len tak samotné.

TIP: V tomto recepte zámerne nepoužívame soľ. Vedeli ste, že podľa WHO je odporúčaná denná dávka soli maximálne 5 g? To zodpovedá jednej čajovej lyžičke. Soľ nájdeme i v potravinách ako je šunka, syry, pečivo, ale napríklad i bábovka alebo iné sladké pečivo. Teda tam, kde ju na prvý pohľad nevidíme. Vďaka použitej šunke v tomto recepte si teda ušetríme obsah soli a hlavne naše zdravie.

 

1 porcia | doba prípravy 15 minút | 1614 kJ / 386 kcal

Vhodné pre vegetariánov, zdroj bielkovín, vhodné pre diabetikov

Tuky
28,0 g
Sacharidy
3,0 g
Bielkoviny
28,0 g
Vláknina
0,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Morčací špíz so špenátom
4
porcie
obtiažnosť
1341 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Brokolica s morčacím mäsom a ryžou
1
porcia
obtiažnosť
2150 kJ / porcia

Vaše premeny

Alena Baránková

Dá sa to aj po menopauze

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Dáša Pavlíková

Ľutujem, že som do NUTRIADAPT neprišla skôr