Pšenová kaša s černicami

Pšeno patrí medzi ľahko stráviteľné potraviny, prirodzene bezlepkové, a tak je vhodné aj pre celiatikov. Aj napriek vyššiemu obsahu sacharidov má vďaka väčšiemu obsahu vlákniny glykemický index v rozmedzí 55 až 60. Pšeno je tiež zdrojom minerálnych látok ako je horčík, draslík, fosfor, kremík, meď, železo a zinok, z vitamínov potom B1 a B2.

Suroviny

100 g surového pšena
100 g černíc (alebo iných bobuľovín)
5 g medu (1 čajová lyžička)

2
porcie
obtiažnosť
900 kJ / porcia

Postup

Pšeno najprv sparíme horúcou vodou, aby sa zbavilo prebytočnej horkosti. Vodu zlejeme a v novej vode ho uvaríme domäkka.

Potom vmiešame černice a podľa chuti osladíme medom.

2 porcie | doba prípravy 30 minút | 900 kJ / 215 kcal

Vhodné pre vegetariánov, pre deti, pri celiakii, zdroj vlákniny

Tuky
2,0 g
Sacharidy
44,0 g
Bielkoviny
6,0 g
Vláknina
7,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Osviežujúci cheesecake
8
porcií
obtiažnosť
1254 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Cheesecake s rebarborovým prelivom
8
porcií
obtiažnosť
1128 kJ / porcia

Vaše premeny

Darina Mondeková

Dnes som ľahšia o 31 kg a je to super pocit!

Peter Vall

Schudol som 15 kg a cítim sa oveľa lepšie

Kristína Lacinová

Kristínka na naučila ako si pripravovať jedlo, ako sa stravovať a ako čeliť nástrahám v stravovaní