Pórová polievka

Suroviny

1 väčší pór
2 stredné zemiaky
1 mrkva
1 lyžica ghí (prepustené maslo)
1 liter zeleninového vývaru
soľ
korenie

4
porcie
obtiažnosť
530 kJ / porcia

Postup

Pór nakrájame na kolieska, dôkladne ho umyjeme a vysušíme. 3/4 takto pripraveného póru krátko opražíme na prepustenom masle. Pokrájame umyté, olúpané zemiaky a mrkvu na kocky, ktoré pridáme do hrnca s pórom a všetko zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme cca 15 minút.

 

Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme zvyšok nakrájaného póru a ešte krátku chvíľku, asi 5 minút povaríme. Dochutíme soľou a čiernym korením. Môžeme podávať s nasucho opečenými žemličkami.

4 porcie | doba prípravy 35 minút | 530 kJ / 127 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Polievka z pečených paradajok s quinoou
4
porcie
obtiažnosť
1356 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Batátový krém s marinovaným tempehom
4
porcie
obtiažnosť
1568 kJ / porcia

Vaše premeny

Lívia Janštová

Som živý príklad toho, ako veľmi úprava stravy môže zmeniť postavu

Marek Varkoček

Žiadne hladovanie, iba zmena stravovacích návykov a skladby jedla

Barbora Tesárová

Objavila som pre mňa nové potraviny, úpravy mäsa a kombináciu rôznych jedál