Cícerová polievka

Suroviny

500 g cíceru
1 ks zemiaku
2 ks mrkvy
1 stonka zeleru
2 strúčiky cesnaku
1 ks zeleninového bujónu (bio, bez glutamánu)
soľ
majoránka
drvená rasca
bobkový list
trochu smotany na zjemnenie

6
porcií
obtiažnosť
1262 kJ / porcia

Postup


Cícer dáme do nádoby, zalejeme vodou a necháme cez noc napučať.

Druhý deň vylejeme vodu, cícer prepláchneme, dáme do hrnca a zalejeme vodou.

Pridáme rascu, bobkový list a uvaríme do mäkka (cca 1,5 hodiny), po hodine varenia pridáme bujón.

V druhom hrnci uvaríme v osolenej vode zemiak, mrkvu a zeler nakrájané na kocky.

Z uvareného cíceru vyberieme bobkový list, pridáme uvarenú zeleninu a všetko rozmixujeme na hladký krém.

Časť zeleniny a cíceru môžeme nechať nerozmixované na ozdobenie polievky.

Polievku dochutíme soľou, majoránom, cesnakom, zjemníme trochou smotany a na tanieri pokvapkáme olivovým olejom.

6 porcií | doba prípravy 90 minút | 1262 kJ / 302 kcal

Ďalšie recepty

30 minút
Polievky
Batátový krém s marinovaným tempehom
4
porcie
obtiažnosť
1568 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Polievky
Pórová polievka
4
porcie
obtiažnosť
530 kJ / porcia

Vaše premeny

Marcela Součková

Priberala som a psychicky som sa začala cítiť veľmi zle

Richard Pardek

Ak chcete schudnúť a nie donekonečna chudnúť

Petra Speváčková

Nemala som žiadnu motiváciu a namiesto chudnutia som iba priberala