Plnené šampiňóny Portobello

Predstavte si teplý šalát caprese, servírovaný v grilovaných Portobello šampiňónoch, preliatych lahodnou omáčkou z cherry paradajok. Mňam. A máme tu bohaté, napriek tomu nízkokalorické predjedlo alebo ľahkú večeru.

Suroviny

4 ks portobello šampiňónov
1 balenie mozzarelly light alebo cherry mozzarelly
1 zväzok rozmarínu
olivový olej
balsamiko alebo balsamiko redukcia
6 ks sušených paradajok
250 g cherry paradajok
soľ
korenie
3 strúčiky cesnaku

4
porcie
obtiažnosť
552 kJ / porcia

Postup

Šampiňóny utrieme kuchynskou utierkou, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme okoreníme a do každého kúsku vložíme na menšie kúsky nakrájané sušené paradajky. Paradajky posypeme nasekaným rozmarínom a prikryjeme guľôčkami mozzarelly. Vložíme do zapekacej misky a pečieme v rúre predhriatej na 200 ° C asi 25 - 35 minút.

Omáčku z paradajok vytvoríme tak, že si na olivovom oleji rýchlo osmažíme na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme rozpolené cherry paradajky. Všetko prehrejeme a osolíme, okoreníme a dochutíme balsamikom podľa chuti.

Zapečený šampiňón, servírujeme preliaty omáčkou z cherry paradajok, ozdobený lístkami čerstvej mäty. Pre ešte lepšiu chuť môžeme pokvapkať olivovým olejom.

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 552 kJ / 132 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Kuracia kapsa so špenátom, batátmi a šalátom
2
porcie
obtiažnosť
1635 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Grilované šampiňóny s paprikou a cherry paradajkami
4
porcie
obtiažnosť
585 kJ / porcia

Vaše premeny

Alica Andrijková

Zmenila som pohľad na jedlo ako celok – hladovky som vymenila za kvalitné a vyvážené jedlo

Róbert Gažo

Neveril som, že schudnem a nakoniec schudol som viac ako bol plán

Andrea Nagyová

Najpozitívnejšia je radosť z jedenia bez výčitiek!