Perníkové tiramisu

Suroviny

2 vajcia + 3 bielky
100 g bezlepkových piškót
250 g nízkotučného tvarohu
250 g ricotty
30 g 4H proteínu vanilka
50 ml silného espressa
20 ml amaretta
2 PL kakaa
1/2 lyžičky perníkového korenia

6
porcií
obtiažnosť
633 kJ / porcia

Postup

Uvaríme silné espresso a pridáme do neho likér amaretto.

Dva žĺtky vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme tvaroh, ricottu a 4H proteín vanilka.

V druhej mise vyšľaháme sneh z piatich bielkov a zľahka ho vmiešame do tvarohovej zmesi.

Do šiestich rovnako veľkých pohárov kladieme na dno piškóty, pokvapkáme ich kávou s Amaretto.

Ďalšiu vrstvu bude tvoriť tvarohová zmes.

Postup opakujeme až po okraj pohára.

Posledná tvarohovú vrstvu posypeme kakaom zmiešaným s perníkovým korením.

6 porcií | doba prípravy 30 minút | 633 kJ / 151 kcal

Tuky
0,0 g
Sacharidy
0,0 g
Bielkoviny
0,0 g
Vláknina
0,0 g

Ďalšie recepty

10 minút
Dezerty
Fitness tortička s ovocím
9
porcií
obtiažnosť
798 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Dezerty
Parmezánové vafle
4
porcie
obtiažnosť
862 kJ / porcia

Vaše premeny

Alena Baránková

Dá sa to aj po menopauze

Marek Varkoček

Žiadne hladovanie, iba zmena stravovacích návykov a skladby jedla

Barbora Tesárová

Objavila som pre mňa nové potraviny, úpravy mäsa a kombináciu rôznych jedál