Morčacie prsia na hubách s varenými batátmi

Batáty (sladké zemiaky) sú vhodnou alternatívou klasických zemiakov. Batáty obsahujú draslík, vitamín B6 a veľké množstvo betakaroténu (provitamín vitamínu A) , ktorý funguje ako antioxidant a pomáha pri zvyšovaní obranyschopnosti organizmu. Batáty, hlavne varené alebo pečené, majú vyšší glykemický index, ale spolu s bielkovinou, v tomto prípade s morčacím mäsom, sa hodnota glykemického indexu znižuje.

Suroviny

400 g morčacích pŕs
280 g šampiňónov
600 g batátov
4 štipky čierneho korenia
4 štipky soli
4 polievkové lyžice repkového oleja

4
porcie
obtiažnosť
1575 kJ / porcia

Postup

Na rozohriatom oleji osmahneme nakrájané morčacie prsia na rezance, pridáme šampiňóny nakrájané na plátky, osolíme a okoreníme.

Podlejeme vodou a necháme dusit domäkka.

Podávame s varenými batátmi.

 

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1575 kJ / 376 kcal

Vhodné pre diabetikov, zdroj bielkovín, nízky GI

Tuky
15,0 g
Sacharidy
32,0 g
Bielkoviny
27,0 g
Vláknina
5,0 g

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Chilli kuskus ako príloha
6
porcií
obtiažnosť
980 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Morčací hamburger s grilovanou zeleninou
4
porcie
obtiažnosť
2070 kJ / porcia

Vaše premeny

Mgr. Katarína Halandová Uhrinová

Moja premena

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Dagmar Pflegerová

Ako hovorím známym a príbuzným: jem všetko, ale v inom zložení a iné veľkosti porcií