NA KRÁLIKA:
1 králik
3 – 4 lístky bobkového listu
niekoľko guličiek celého čierneho korenia
štipka mletého čierneho korenia
1 vrchovatá lyžička sladkej mletej papriky
1 lyžička majoránky
3 – 4 strúčiky cesnaku
1 väčšia cibuľa
2 lyžičky paradajkového pretlaku
1 malý pohár bieleho vína
0,5 malého pohára repkového oleja
soľ
NA PLACKY:
1 stredný karfiol
2 vajcia
asi 3 hrste strúhaného syra do 30 % tuku
muškátový oriešok
100 g drvených ovsených vločiek (podľa potreby)
soľ
čierne korenie
60 g syra
KRÁLIK
Králika umyjeme, osušíme, rozporcujeme a dobre osolíme. Dáme do väčšieho zapekacieho pekáčiku.
Pridáme všetky ostatné ingrediencie a všetko dôkladne premiešame, aby sa mäso obalilo.
Priklopíme a dáme do rúry, pri teplote 200 °C pečieme asi 45 minút.
Potom odklopíme a pokiaľ nie je mäso úplne mäkké, ešte dopečieme.
KARFIOLOVÉ PLACKY
Karfiol uvaríme v osolenej vode domäkka. Karfiol popučíme a pridáme doň vajíčka, strúhaný syr a ochutíme muškátovým orieškom, soľou a čiernym korením.
Do zmesi primiešame rozomleté ovsené vločky, v takom množstve, aby sa dali dobre tvoriť placky.
Placky potom pozvoľna opekáme na panvici ľahko vytrenej repkovým olejom (môžeme upiecťt i v rúre na papieri na pečenie, ktorý potrieme olivovým olejom).
TIP: Pokiaľ chcete prílohu obmeniť, ku králikovi sa skvele hodia zemiaky s petržlenovou vňaťkou alebo ryža.
6 porcií | doba prípravy 120 minút | 1589 kJ / 380 kcal
Vhodné pre deti, vhodné pre diabetikov, nízky GI