Indická šošovica Dhal

Zdravý recept z exoticej indickej kuchyne.

Suroviny

2 dl červené šošovky
0,5 l zeleninového vývaru
4 ks nasekaných paradajok
2 ks cibule
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
2 lyžičky čerstvého zázvoru
2 lyžičky korenia Garam masala
1 lyžička kari
0,5 lyžičky kurkumy
1 lyžička rímskej rasce
citrónová šťava
čerstvý koriander
nízkotučná kyslá smotana

4
porcie
obtiažnosť
1158 kJ / porcia

Postup

Na oleji zľahka osmažíme najemno nakrájanú cibuľku, pridáme prelisovaný cesnak, garam masalu, rímska rascu, karí a kurkumu. Všetko premiešame a zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme šošovicu, jemne nastrúhaný zázvor a paradajky. Dusíme do zmäknutia šošovice, cca 15-20 minút. Môžeme dochutiť citrónovou šťavou.

Servírujeme na tanier s kopčekom kyslej smotany posypanej čerstvým koriandrom.
 

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1158 kJ / 277 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Grilovaný biftek so zeleninovými hranolkami a dipom
1
porcia
obtiažnosť
2110 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Pohánková palacinka s bylinkovou plnkou
6
porcií
obtiažnosť
1141 kJ / porcia

Vaše premeny

Monika Hrkalová

Konečne mám hmotnosť, ktorú som si priala

Peter Javor

Cesta bola tŕnistá, ale výsledok perfektný

Ingrid Vašková

Chcela som zhodiť prebytočné kilogramy a zlepšiť svoj zdravotný stav a to sa mi podarilo!