Indická šošovica Dhal

Zdravý recept z exoticej indickej kuchyne.

Suroviny

2 dl červené šošovky
0,5 l zeleninového vývaru
4 ks nasekaných paradajok
2 ks cibule
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
2 lyžičky čerstvého zázvoru
2 lyžičky korenia Garam masala
1 lyžička kari
0,5 lyžičky kurkumy
1 lyžička rímskej rasce
citrónová šťava
čerstvý koriander
nízkotučná kyslá smotana

4
porcie
obtiažnosť
1158 kJ / porcia

Postup

Na oleji zľahka osmažíme najemno nakrájanú cibuľku, pridáme prelisovaný cesnak, garam masalu, rímska rascu, karí a kurkumu. Všetko premiešame a zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme šošovicu, jemne nastrúhaný zázvor a paradajky. Dusíme do zmäknutia šošovice, cca 15-20 minút. Môžeme dochutiť citrónovou šťavou.

Servírujeme na tanier s kopčekom kyslej smotany posypanej čerstvým koriandrom.
 

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1158 kJ / 277 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Pražma s citrónom a kuskusom
4
porcie
obtiažnosť
1402 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Králik à la sviečková
4
porcie
obtiažnosť
1723 kJ / porcia

Vaše premeny

Zuzana Salanciová

Ide to aj so zníženou funkciou štítnej žľazy

Roman Maljacek

Som spokojný sám so sebou, cítim sa oveľa lepšie

Emilia Múdra

Treba iba chcieť, naučiť sa plánovať a zvyknúť si na „nový život“