Grilované lososové špízy v citrusovej marináde

Suroviny

150 g divokého lososa bez kože
10 ks veľkých kreviet
150 g ananásu
3 figy
cuketa
paprika
cibuľa červená aj biela

Marináda:
bylinky - rozmarín, tymián, bazalka, citrónová tráva
3 polievkové lyžice olivového oleja
pomaranč
citrón
soľ
korenie

2
porcie
obtiažnosť
1195 kJ / porcia

Postup

Pripravte si citrusovú marinádu: nasekajte bylinky, pridajte olivový olej, šťavu z 1 citróna a 1 pomaranča.

Rybu nakrájajte na väčšie kúsky a krevety očistite. Osoľte a okoreňte čerstvo mletým korením.

Prelejte marinádou, premiešajte a nechajte naložené v chladničke asi 6 hodín odpočívať.

Tesne pred grilovaním nakrájajte ananás, figy, cuketu, cibuľu a papriku.

 

Všetky suroviny napichajte na bambusové špajdle a opekajte nad ohňom.

Podávajte s čerstvým zeleninovým šalátom alebo opečenými zemiakmi a štvrtkou citrónu.

2 porcie | doba prípravy 20 minút | 1195 kJ / 286 kcal

Tuky
0,0 g
Sacharidy
0,0 g
Bielkoviny
0,0 g
Vláknina
0,0 g

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Losos s feniklom a mrkvou
1
porcia
obtiažnosť
1975 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Karbonátky z červenej šošovice
4
porcie
obtiažnosť
1367 kJ / porcia

Vaše premeny

Jana Chomová

Naučila som sa správne kombinovať vhodné potraviny, schudla som a zlepšil sa mi môj zdravotný stav

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Petra Panská

Manžel a kolegovia v práci mi hovorili, že je vidieť, ako som schudla, a že mi to pristane