Frittata - talianska omeleta

Rúru predhrejeme na 180cm. Pór nakrájame na tenké kolieska a orestujeme na olivovom oleji v panvici, ktorú je možné vložiť do rúry.

Suroviny

1 lyžička olivového oleja
300 g póru
2 menšie cukety
3 jarné cibuľky
štipka soli a bieleho korenia
2 veľké hrste mladého špenátu
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
10 vaječných bielkov
50 g syra feta

2
porcie
obtiažnosť
794 kJ / porcia

Postup

Rúru predhrejeme na 180cm.

Pór nakrájame na tenké kolieska a orestujeme na olivovom oleji v panvici, ktorú je možné vložiť do rúry.

Cuketu nakrájame na polkolieska a pridáme k póru.

Rovnako tak pokrájanú jarnú cibuľku.

Všetko spoločne chvíľu opekáme.

Nakoniec pridáme špenátové listy, nasekanú petržlenovú vňať, všetko osolíme a okoreníme.

Zložíme z platne.

Zmes zalejeme vaječnými bielkami a zamiešame.

Ak nemáme panvicu, ktorú je možné vložiť do rúry, preložíme zmes do pekáča alebo môžeme použiť aj formu na muffiny.

Povrch posypeme nadrobeným feta syrom a vložíme do rúry.

Pečieme asi 20 - 30 minút, kým nie je povrch zlatistý.

Podávať môžeme teplé aj studené, nakrájané na trojuholníčky.

2 porcie | doba prípravy 30 minút | 794 kJ / 190 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Brokolicová pizza bez múky
4
porcie
obtiažnosť
1568 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Rukolový šalát s mozzarellou a pomarančami
2
porcie
obtiažnosť
1950 kJ / porcia

Vaše premeny

Mária Krivosudská

Na každej kontrole som videla nejaké zlepšenie

Anton Škrtel

Nutriadapt vrelo odporúčam každému, lebo toto nie je diéta, ale zdravý životný štýl

Mgr. Katarína Halandová Uhrinová

Moja premena