1/2 kg červenej repy (čo najmenšej)
10 neolúpaných strúčikov cesnaku
soľ
čierne korenie
čerstvý (sušený) rozmarín
6 lyžíc olivového oleja
3 lyžice balzamikového octu
2
Rúru predhrejeme na 200 stupňov.
Pripravíme si dlhší pás alobalu, tak aby sme pred pečením mohli jedlo celé zabaliť. Na alobal položíme repy, podľa veľkosti pokrájané na štvrtiny alebo polovice a neolúpané strúčiky cesnaku, soľ, korenie a rozmarín.
Začneme baliť do alobalu a tesne pred zabalením pridáme tekuté ingradiencie - olej a balzamikový ocot.
Zabalíme, utesníme, aby nám nevytiekla šťava. Urobte naozaj tesný alobalový balíček - bude vraj lepšia chuť.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 1 - 1,5hod. podľa veľkosti repy, tak aby bola po dopečení mäkká.
Po upečení môžte ešte posypať čerstvými bylinkami.
2 porcie | doba prípravy 90 minút | 998 kJ / 239 kcal