Červená repa podľa Jamieho Olivera

Výborná, zdravá, ľahká večera, hlavne ak znižujete hmotnosť.

Suroviny

1/2 kg červenej repy (čo najmenšej)
10 neolúpaných strúčikov cesnaku
soľ
čierne korenie
čerstvý (sušený) rozmarín
6 lyžíc olivového oleja
3 lyžice balzamikového octu

2
porcie
obtiažnosť
998 kJ / porcia

Postup

Rúru predhrejeme na 200 stupňov.


Pripravíme si dlhší pás alobalu, tak aby sme pred pečením  mohli jedlo celé zabaliť. Na alobal položíme repy, podľa veľkosti pokrájané na štvrtiny alebo polovice a neolúpané strúčiky cesnaku, soľ,  korenie a rozmarín.
Začneme baliť do alobalu a tesne pred zabalením pridáme  tekuté ingradiencie - olej a balzamikový ocot.
Zabalíme, utesníme, aby nám nevytiekla šťava. Urobte naozaj tesný alobalový balíček - bude vraj  lepšia chuť.

Dáme piecť do  vyhriatej rúry na 1 - 1,5hod. podľa veľkosti repy, tak aby bola po dopečení  mäkká.
Po upečení môžte ešte posypať čerstvými bylinkami.

2 porcie | doba prípravy 90 minút | 998 kJ / 239 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Rizoto s treskou
2
porcie
obtiažnosť
1661 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Krémový zapečený karfiol
4
porcie
obtiažnosť
1982 kJ / porcia

Vaše premeny

Dáša Pavlíková

Ľutujem, že som do NUTRIADAPT neprišla skôr

Ján Flídr

Lekár mi diagnostikoval vysoký krvný tlak, cukor, cholesterol a extrémne zvýšenú hladinu kyseliny močovej

Emilia Múdra

Treba iba chcieť, naučiť sa plánovať a zvyknúť si na „nový život“