Zelená polievka s čedarom

Táto výživná zeleninová polievka je ideálna ako obed alebo večera, ktorá vás prekvapí nielen skvelou chuťou, ale tiež výborne zasýti. Vďaka veľkému množstvu zeleniny dodá telu aj dostatok vitamínov a vlákniny.

Suroviny

30 g masla
1 stredne veľká cibuľa
1 stopkový zeler
1 pór
2 strúčiky cesnaku
1000 ml kuracieho vývaru
500 g brokolice
60 g baby špenátu
150 g čedaru vcelku
štipka soli

4
porcie
obtiažnosť
1443 kJ / porcia

Postup

Najprv si pripravíme zeleninu. Cibuľu nakrájame nahrubo, zeler na tenké plátky a pór na tenké kolieska. Brokolicu rozoberieme na ružičky a nahrubo nasekáme. Cesnak prelisujeme a čedar nastrúhame najemno.

V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme na ňom cibuľu, zeler a pór a dusíme, kým všetko nie je mäkké.

Pridáme cesnak a minútu restujeme.

Zalejeme studeným kuracím vývarom a privedieme k varu.

Pridáme brokolicu a necháme ju povariť cca 8 minút, kým nie je mäkká.

Do zmesi vložíme ešte špenát a varíme ďalšiu minútu.

Stiahneme z plameňa, vmiešame syr a všetko rozmixujeme dohladka.

Podľa potreby dochutíme soľou a môžeme podávať.

TIP: Ak chcete mať túto polievku úplne vegetariánsku, vymeňte mäsový vývar za zeleninový alebo len za vodu.

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1443 kJ / 345 kcal

zdroj vlákniny

Tuky
21,0 g
Sacharidy
19,0 g
Bielkoviny
19,0 g
Vláknina
8,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Tekvicová polievka so zázvorom
3
porcie
obtiažnosť
477 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Batátový krém so Šmakounom, tekvicovými semienkami a chilli
1
porcia
obtiažnosť
2415 kJ / porcia

Vaše premeny

Alica Andrijková

Zmenila som pohľad na jedlo ako celok – hladovky som vymenila za kvalitné a vyvážené jedlo

Rastislav Rabik

Konečne sa nezadýchavam a cítim sa dobre

Jana Horváthová

Napriek môjmu ochoreniu štítnej žľazy a užívaniu liekov som schudla 14kg !