Zapečené cukety s červenou šošovicou

Suroviny

1 cuketa
60 g červenej lúpanej šošovice
40 g quinoy
1/2 cibule
strúčik cesnaku
1/2 žltej papriky
1 jarná cibuľka
200 g konzervovaných krájaných paradajok
70 g mozzarelly
5 g olivového oleja
soľ, korenie
pár čerstvých paradajok

2
porcie
obtiažnosť
992 kJ / porcia

Postup

Uvarte šošovicu a quinou. Pre výraznejšiu chuť môžete použiť zeleninový vývar.

Cuketu rozrežte pozdĺžne na polovice a pomocou lyžičky vydlabte dužinu. Dužinu nakrájajte na kocky a dajte bokom.
 

Cibuľu nahrubo nakrájajte a zľahka orestujte na panvici na oleji, po chvíli pridajte nasekaný cesnak, dužinu z cukety, nakrájanú papriku a jarnú cibuľku a všetku zeleninu opekajte, až zmäkne.

Prisypte šošovicu, quinou, prilejte paradajky z konzervy aj so šťavou, všetko premiešajte a celú zmes dôkladne osoľte a okoreňte.

Zmesou naplňte vydlabané  cukety a dajte zapiecť na 20-30 minút do rúry predhriatej na 180 stupňov.

Asi 10 minút pred dopečením poklaďte vršok plátkami mozzarelly a plátkami čerstvých paradajok a nechajte zozlatnúť.

2 porcie | doba prípravy 50 minút | 992 kJ / 237 kcal

Ďalšie recepty

30 minút
Hlavné jedlá
Grilovaný kozí syr s orechovou kôrkou a glazovanou cibuľkou
4
porcie
obtiažnosť
1439 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Hlavné jedlá
Karbonátky s ratatouille
1
porcia
obtiažnosť
1714 kJ / porcia

Vaše premeny

Petra Panská

Manžel a kolegovia v práci mi hovorili, že je vidieť, ako som schudla, a že mi to pristane

Milan Buška

V čase, keď som začínal s programom, moja dcéra odletela na ročný pobyt na Nový Zéland. Predstava, že ju privítam a objímem s 20 kg dole, ma poháňala nesmierne dopredu.

Zuzana Salanciová

Ide to aj so zníženou funkciou štítnej žľazy