Zapečená cuketa s kozím syrom a quinoou

Suroviny

4 guľaté cukety (môžete použiť malé klasické)
100 g quinoa (nevarenej)
1 stredná cibuľa
2 strúčiky cesnaku
110 g mäkkého kozieho syra
150 g čerstvého špenátu
1 lyžica ghí
morská soľ
čerstvo mleté čierne korenie
opražené tekvicové semienka

2
porcie
obtiažnosť
1843 kJ / porcia

Postup

Predhrejte rúru na 170 °C. Uvarte quinou podľa návodu (nezabudnite ju preprať horúcou vodou, aby sa zbavila horkosti).

Cukety umyte, odrežte konce a vydlabte dužinu. Ak používate cukety klasického tvaru, rozrežte ich pozdĺžne na polovicu a taktiež vydlabte dužinu.

Na lyžičke GHI si orestute cibuľku domäkka, pridajte hrubo pokrájaný špenát, cesnak na plátky a hneď odstavte, cesnak musí len zavoňať, akonáhle ho priveľmi opražíte, bude horký.

Zmes posoľte a okoreňte podľa chuti, nadrobte do nej kozí syr, pridajte quinou a dobre premiešajte.

Zmesou naplňte cukety.

Naplnené cukety pečte asi 45 minút, ak pôjde o cukety klasického tvaru, stačí 30 minút, prípadne menej.

Hotové servírujte posypané tekvicovými semienkami, môžete pridať aj štipku čerstvých byliniek.

2 porcie | doba prípravy 50 minút | 1843 kJ / 440 kcal

Ďalšie recepty

30 minút
Hlavné jedlá
Bylinková šošovica
4
porcie
obtiažnosť
924 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Hlavné jedlá
Šaláty
Šalát z pečených zemiakov
1
porcia
obtiažnosť
1469 kJ / porcia

Vaše premeny

Zdenka Stavrovská

Nehladovala som, len som zmenila spôsob stravovania

Jaroslav Vondrák

Aj napriek zdravotným problémom mám 41 kg dole

Natalia Raupach

Máme to vo svojich rukách