Vianočná jablková bábovka so stéviou

Jablká sú neodmysliteľnou súčasťou Vianoc. Navyše obsahujú vitamín C, ktorý je najmä v zimnom období dôležitý pre imunitu. Aj škorica – typické vianočné korenie charakteristické svojou vôňou – pozitívne ovplyvňuje trávenie a okrem toho patrí medzi antioxidanty. Vymeňte pri pečení klasickú bielu múku za špaldovú, ktorá má pozitívny vplyv na hladinu krvného cukru, cholesterolu a je zdrojom vlákniny a minerálov.

Suroviny

400 g jabĺk
150 g vajec veľkosti M (3 ks)
200 ml repkového oleja
1,5 g práškovej stévie
štipka škorice
400 g špaldovej múky
1 ks bezfosfátového prášku do pečiva
strúhaný kokos na vysypanie formy

12
porcií
obtiažnosť
1211 kJ / porcia

Postup

Jablká nastrúhame nahrubo, pridáme žĺtky, olej, stéviu, škoricu a všetko vo väčšej mise dôkladne zmiešame.

V druhej mise premiešame múku s bezfosfátovým práškom do pečiva a pridáme k zmesi s jablkami. Nakoniec do nej jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov.

Cesto dáme do vymastenej a kokosom vysypanej bábovkovej formy a vložíme do vyhriatej rúry na 170°C. Pečieme cca 60 minút.

12 porcií | doba prípravy 80 minút | 1211 kJ / 289 kcal

Vhodné pre: celú rodinu, pre vegetariánov

Tuky
18,0 g
Sacharidy
28,0 g
Bielkoviny
5,0 g
Vláknina
4,0 g

Ďalšie recepty

30 minút
Dezerty
Mandľové srdiečka máčané v čokoláde
40
porcií
obtiažnosť
343 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Dezerty
Nadýchané lievance s černicami
6
porcií
obtiažnosť
1355 kJ / porcia

Vaše premeny

Zdenka Šutáková

Som živým príkladom toho, že chudnúť sa dá aj po päťdesiatke

Milan Kormoš

Sám som bol prekvapený z toho, ako to všetko zrazu ide

Silvia Sokolová

Kilá išli dole rýchlejšie, ako som predpokladala