Vianočná jablková bábovka so stéviou

Jablká sú neodmysliteľnou súčasťou Vianoc. Navyše obsahujú vitamín C, ktorý je najmä v zimnom období dôležitý pre imunitu. Aj škorica – typické vianočné korenie charakteristické svojou vôňou – pozitívne ovplyvňuje trávenie a okrem toho patrí medzi antioxidanty. Vymeňte pri pečení klasickú bielu múku za špaldovú, ktorá má pozitívny vplyv na hladinu krvného cukru, cholesterolu a je zdrojom vlákniny a minerálov.

Suroviny

400 g jabĺk
150 g vajec veľkosti M (3 ks)
200 ml repkového oleja
1,5 g práškovej stévie
štipka škorice
400 g špaldovej múky
1 ks bezfosfátového prášku do pečiva
strúhaný kokos na vysypanie formy

12
porcií
obtiažnosť
1211 kJ / porcia

Postup

Jablká nastrúhame nahrubo, pridáme žĺtky, olej, stéviu, škoricu a všetko vo väčšej mise dôkladne zmiešame.

V druhej mise premiešame múku s bezfosfátovým práškom do pečiva a pridáme k zmesi s jablkami. Nakoniec do nej jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov.

Cesto dáme do vymastenej a kokosom vysypanej bábovkovej formy a vložíme do vyhriatej rúry na 170°C. Pečieme cca 60 minút.

12 porcií | doba prípravy 80 minút | 1211 kJ / 289 kcal

Vhodné pre: celú rodinu, pre vegetariánov

Tuky
18,0 g
Sacharidy
28,0 g
Bielkoviny
5,0 g
Vláknina
4,0 g

Ďalšie recepty

30 minút
Dezerty
Jogurtové muffiny s čučoriedkami / čerešňami
13
porcií
obtiažnosť
732 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Dezerty
Raw cherry zmrzlina
4
porcie
obtiažnosť
1556 kJ / porcia

Vaše premeny

Alena Nováková

Dnes už viem, že NIKTO za Vás NIKDY nebude chudnúť

Ľubomír Ludvik

Schudol som 16 kg tuku a cítim sa nielen lepšie ale aj mladšie

Iveta Benedikovičová

„Schudni, je to v hlave“