Teľací plátok s dusenou brokolicou a zemiakovými dukátmi s rozmarínom

Teľacie mäso je zdrojom bielkovín, brokolica je bohatá na kyselinu listovú a zemiakové dukáty zase netradičnou prílohou. Skvelá kombinácia, ktorou ohromíte svojich blízkych, napríklad pri nedeľnom obede.

Suroviny

4 teľacie plátky
4 lyžice prepusteného masla ghee
2 lyžice repkového oleja
8 ks menších zemiakov
1 brokolica rozdelená na malé ružičky
½ citróna
soľ
čierne korenie
pár lístkov šalvie
vetvička rozmarínu

4
porcie
obtiažnosť
1448 kJ / porcia

Postup

Mäso umyjeme, osušíme a naklepeme.

Zemiaky si nakrájame na rovnako veľké, asi 5 mm široké kolieska a pokvapkáme olejom. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pridáme rozmarín a dáme piecť do rúry na 240 °C.

Brokolicu povaríme asi 5 min v osolenej vode. Keď je uvarená, musíme ju cez sitko prepláchnuť ľadovou vodou, aby si zachovala sýto zelenú farbu.

Mäso orestujeme na panvici na ghee masle z oboch strán, vyberieme a pridáme lístky šalvie. Pokvapkáme pár kvapkami citrónovej šťavy a podávame s dozlatista opečenými dukátmi, ružičkami varenej brokolice a preliate maslovým výpekom.

 

4 porcie | doba prípravy 20 minút | 1448 kJ / 346 kcal

Nízky GI, zdroj bielkovín, vhodné pre diabetikov

Tuky
16,0 g
Sacharidy
24,0 g
Bielkoviny
0,0 g
Vláknina
3,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Kuracia kapsa so špenátom, batátmi a šalátom
2
porcie
obtiažnosť
1635 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Zeleninové placky a zemiakovo-zelerová kaša
2
porcie
obtiažnosť
1677 kJ / porcia

Vaše premeny

Monika Schrammová

Som oveľa spokojnejšia, pretože vidím, že to ide aj v mojom veku

Ivan Hudec

Upravil sa mi tlak a cukor

Miluša Doležalová

Zmena nastala pri nástupe do penzie, počas 5 rokov som pribrala 20 kg