Tekvicový krém

Suroviny

1 väčšia tekvica
5 g zázvoru
rozmarín, 1 veľký vetvička
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
4 PL bieleho jogurtu
korenie podľa chuti

4
porcie
obtiažnosť
640 kJ / porcia

Postup

Ošúpte tekvicu, odstráňte semienka a nakrájajte na malé kocky, potom ju dajte do misy.

Rozmarín, zázvor a cesnak dôkladne nasekajte, zmiešajte s olivovým olejom, korením a pridajte do tekvice.

Všetko  dobre  premiešajte a dajte do pekáča s vekom.

Pečte pri teplote 200 ° C po dobu asi 20 minút.

 

Po upečení zmixujte do krémovej konzistencie.

V prípade, že krém je príliš tuhý, môžete pridať trochu vody.

Tekvicový krém  nalejte do tanierov.

Na každú porciu môžete pridať lyžicu jogurtu alebo aj nasucho opečené tekvicové jadierka.

Ozdobte malou vetvičkou rozmarínu.

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 640 kJ / 153 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Polievka z pečených paradajok s quinoou
4
porcie
obtiažnosť
1356 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Tekvicová polievka so zázvorom
3
porcie
obtiažnosť
477 kJ / porcia

Vaše premeny

Oľga Kocianová

Dozvedela som sa o Vás od brata, ktorý s Vašou pomocou schudol 30 kg.

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Zuzana Salanciová

Ide to aj so zníženou funkciou štítnej žľazy