Tekvicový krém

Suroviny

1 väčšia tekvica
5 g zázvoru
rozmarín, 1 veľký vetvička
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
4 PL bieleho jogurtu
korenie podľa chuti

4
porcie
obtiažnosť
640 kJ / porcia

Postup

Ošúpte tekvicu, odstráňte semienka a nakrájajte na malé kocky, potom ju dajte do misy.

Rozmarín, zázvor a cesnak dôkladne nasekajte, zmiešajte s olivovým olejom, korením a pridajte do tekvice.

Všetko  dobre  premiešajte a dajte do pekáča s vekom.

Pečte pri teplote 200 ° C po dobu asi 20 minút.

 

Po upečení zmixujte do krémovej konzistencie.

V prípade, že krém je príliš tuhý, môžete pridať trochu vody.

Tekvicový krém  nalejte do tanierov.

Na každú porciu môžete pridať lyžicu jogurtu alebo aj nasucho opečené tekvicové jadierka.

Ozdobte malou vetvičkou rozmarínu.

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 640 kJ / 153 kcal

Ďalšie recepty

30 minút
Polievky
Studená polievka Gazpacho
4
porcie
obtiažnosť
518 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Polievky
Jemný hráškový krém
5
porcií
obtiažnosť
1026 kJ / porcia

Vaše premeny

Miluša Doležalová

Zmena nastala pri nástupe do penzie, počas 5 rokov som pribrala 20 kg

Richard Pardek

Ak chcete schudnúť a nie donekonečna chudnúť

Jozefína Šottníková

Znova si môžem obliecť všetko, čo mám v šatníku