Tekvicová pomazánka s chia semienkami a píniami

Suroviny

250 g tekvice hokaido
40 g píniových semienok
20 g chia semienok
morská soľ
biele korenie
olivový olej
petržlenová vňať

4
porcie
obtiažnosť
498 kJ / porcia

Postup

Tekvicu hokaido nemusíte šúpať, stačí očistiť ju kefkou. Odstráňte časť dužiny obsahujúcu semienka, nakrájajte tekvicu na polmesiačiky, ľahko osoľte a zmiešajte s trochou oleja. Dajte na papier na pečenie a pečte cca 40 minút na 180 stupňov.

Píniové semienka krátko opražte na sucho na panvici.

Vychladnutú tekvicu rozmixujte do jemna, pridajte zvyšné suroviny a dôkladne premiešajte.
 

4 porcie | doba prípravy 35 minút | 498 kJ / 119 kcal

Ďalšie recepty

10 minút
Nátierky
Strukovinová nátierka
4
porcie
obtiažnosť
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Nátierky
Žeruchová nátierka s zelerom
4
porcie
obtiažnosť
570 kJ / porcia

Vaše premeny

Iveta Benedikovičová

„Schudni, je to v hlave“

Rastislav Rabik

Konečne sa nezadýchavam a cítim sa dobre

Kristína Lacinová

Kristínka na naučila ako si pripravovať jedlo, ako sa stravovať a ako čeliť nástrahám v stravovaní