Tekvicová pomazánka s chia semienkami a píniami

Suroviny

250 g tekvice hokaido
40 g píniových semienok
20 g chia semienok
morská soľ
biele korenie
olivový olej
petržlenová vňať

4
porcie
obtiažnosť
498 kJ / porcia

Postup

Tekvicu hokaido nemusíte šúpať, stačí očistiť ju kefkou. Odstráňte časť dužiny obsahujúcu semienka, nakrájajte tekvicu na polmesiačiky, ľahko osoľte a zmiešajte s trochou oleja. Dajte na papier na pečenie a pečte cca 40 minút na 180 stupňov.

Píniové semienka krátko opražte na sucho na panvici.

Vychladnutú tekvicu rozmixujte do jemna, pridajte zvyšné suroviny a dôkladne premiešajte.
 

4 porcie | doba prípravy 35 minút | 498 kJ / 119 kcal

Ďalšie recepty

10 minút
Nátierky
Mrkvová tofu pomazánka
4
porcie
obtiažnosť
796 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Nátierky
Raňajky
Desiata / olovrant
Nátierka z koreňovej zeleniny a vajíčka
1
porcia
obtiažnosť
1620 kJ / porcia

Vaše premeny

Zdenka Šutáková

Som živým príkladom toho, že chudnúť sa dá aj po päťdesiatke

Martin Méry

Schudol som dve konfekčné veľkosti

Milena Vogeltanzová

Po klasických diétach išli kilá znovu hore, niekedy ešte viac ako som schudla