Tekvicová polievka so zázvorom

Suroviny

500 g tekvice Hokkaido
3-4 strúčiky cesnaku
vetvičky tymianu
soľ, korenie
10 g olivového oleja
cibuľa alebo šalotka
500 ml zeleninového vývaru
trochu nastrúhaného zázvoru alebo chill

3
porcie
obtiažnosť
477 kJ / porcia

Postup

Tekvicu Hokkaido nakrájajte na kocky, naskladajte do pekáča, osoľte, okoreňte, pokvapkajte 5 g olivového oleja, pridajte pár strúčikov nelúpaného cesnaku a vetvičky tymianu.

Pečte pri 180 ° C asi pol hodiny.

Na zvyšnom olivovom oleji orestujte na drobno nakrájanú cibuľu, pridajte upečenú tekvicu a zalejte vývarom. Nechajte variť asi 15 minút.

Upečený cesnak zbavte šupky a pridajte do polievky.

Nakoniec rozmixujte, dochuťte soľou, korením a štipkou strúhaného zázvoru. Miesto zázvoru môžete použiť tiež chilli.

Pre jemnejšiu chuť možno polievku zjemniť lyžicou bieleho jogurtu.

3 porcie | doba prípravy 45 minút | 477 kJ / 114 kcal

Tuky
4,0 g
Sacharidy
20,0 g
Bielkoviny
4,0 g
Vláknina
3,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Veľkonočné menu
Bylinková polievka plná antioxidantov
4
porcie
obtiažnosť
813 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Guláš s pivom
6
porcií
obtiažnosť
1785 kJ / porcia

Vaše premeny

Daniela Huráková

Treba to vyskúšať, stojí to za to!

Róbert Gažo

Neveril som, že schudnem a nakoniec schudol som viac ako bol plán

Eva Grambličková

Som na seba veľmi pyšná