Tekvicovo-mrkvová bábovka s orechmi

Suroviny

120 g tekvice hokkaido
1 stredne veľká mrkva
2 vajcia
50 ml obilného "mlieka"
50 g vlašských orechov
100 g hladkej špaldovej múky
1/2 prášku do pečiva bez fosfátov
2 polievkové lyžice medu
2 lyžice kokosového oleja

8
porcií
obtiažnosť
561 kJ / porcia

Postup

 Tekvicu a mrkvu umyte, mrkvu olúpte. Tekvicu Hokkaido netreba lúpať.

Obidve zeleniny nastrúhajte, vmiešajte nasekané orechy, vajcia, mlieko, med a premiešajte.

Postupne pridávajte celozrnnú špaldovú múku, kypriaci prášok a nakoniec repkový olej.

Cesto vlejte do formy a pečte v rúre predhriatej na 180C do zlatista asi 20 minút.

8 porcií | doba prípravy 60 minút | 561 kJ / 134 kcal

Ďalšie recepty

10 minút
Dezerty
Pšenová kaša s černicami
2
porcie
obtiažnosť
900 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Dezerty
Nepečený dezert s tekvicou Hokkaido
4
porcie
obtiažnosť
612 kJ / porcia

Vaše premeny

Miluša Doležalová

Zmena nastala pri nástupe do penzie, počas 5 rokov som pribrala 20 kg

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Jana Chomová

Naučila som sa správne kombinovať vhodné potraviny, schudla som a zlepšil sa mi môj zdravotný stav