Tekvicovo-mrkvová bábovka s orechmi

Suroviny

120 g tekvice hokkaido
1 stredne veľká mrkva
2 vajcia
50 ml obilného "mlieka"
50 g vlašských orechov
100 g hladkej špaldovej múky
1/2 prášku do pečiva bez fosfátov
2 polievkové lyžice medu
2 lyžice kokosového oleja

8
porcií
obtiažnosť
561 kJ / porcia

Postup

 Tekvicu a mrkvu umyte, mrkvu olúpte. Tekvicu Hokkaido netreba lúpať.

Obidve zeleniny nastrúhajte, vmiešajte nasekané orechy, vajcia, mlieko, med a premiešajte.

Postupne pridávajte celozrnnú špaldovú múku, kypriaci prášok a nakoniec repkový olej.

Cesto vlejte do formy a pečte v rúre predhriatej na 180C do zlatista asi 20 minút.

8 porcií | doba prípravy 60 minút | 561 kJ / 134 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Fitness cheescake s jahodami
8
porcií
obtiažnosť
1658 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Kokosový chia puding
4
porcie
obtiažnosť
560 kJ / porcia

Vaše premeny

Iveta Benedikovičová

„Schudni, je to v hlave“

Roman Maljacek

Som spokojný sám so sebou, cítim sa oveľa lepšie

Alica Andrijková

Zmenila som pohľad na jedlo ako celok – hladovky som vymenila za kvalitné a vyvážené jedlo