Tekvica hokaido s parmezánom

Tekvica obsahuje vitamíny skupiny B (B1, B2, B3), veľké množstvo beta-karoténu a nájdeme v nej tiež často deficitný vápnik a železo. Obsahuje veľké množstvo draslíka, ktorý je potrebný pre zdravé srdce. Tekvica hokaido na seba viaže toxíny, robí dobre žalúdku, slezine a pankreasu.

Suroviny

100 g tekvice hokaido
10 g parmezánu
5 g olivového oleja
štipka byliniek (môže byť aj sušených, napr. ligurček)
štipka soli

1
porcia
obtiažnosť
492 kJ / porcia

Postup

Tekvicu hokaido umyjeme (šupku nelúpeme), odkrojíme konce, rozkrojíme napoly, vydlabeme a nakrájame na mesiačiky.

V miske rozmiešame olivový olej so soľou a sušeným korením, napr. ligurčekom, a parmezán nastrúhame najemno.

Na plech vyložený papierom na pečenie poukladáme tekvicu, potrieme ochuteným olejom, posypeme parmezánom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na cca 15 minút, kým nie je tekvica mäkká, a podávame.

1 porcia | doba prípravy 20 minút | 492 kJ / 118 kcal

Vhodné pre vegetariánov, zdroj vlákniny

Tuky
7,0 g
Sacharidy
9,0 g
Bielkoviny
5,0 g
Vláknina
1,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Chilli kuskus ako príloha
6
porcií
obtiažnosť
980 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Tekvicové rizoto
6
porcií
obtiažnosť
1938 kJ / porcia

Vaše premeny

Alica Andrijková

Zmenila som pohľad na jedlo ako celok – hladovky som vymenila za kvalitné a vyvážené jedlo

Marek Varkoček

Žiadne hladovanie, iba zmena stravovacích návykov a skladby jedla

Vlasta Hudecová

To je to pravé, čo som potrebovala