Stroganoff na maslovej kapuste

Pokiaľ ste milovníkmi mäsa, húb, chutných omáčok a zároveň uprednostňujete recepty, ktoré nezaberú príliš času a nie sú nijako zložité, potom je Stroganoff jedlo práve pre vás. Hovädzie mäso je cenným zdrojom komplexných bielkovín, dobre využiteľného železa, zinku a vitamínov skupiny B. Hlávková kapusta je zase právom považovaná za superpotravinu vďaka svojmu vysokému obsahu antioxidantov a minerálnych látok.

Suroviny

6 PL ghí
700 g hovädzieho mäsa (najlepšie hovädzia sviečková)
1 stredná cibuľa
350 g šampiňónov
štipka čierneho korenia
štipka soli
štipka sladkej papriky
300 ml 12% smotany
4 ČL dijonskej horčice
4 ČL citrónovej šťavy
1 ČL čerstvej petržlenovej vňate
350 g hlávkovej kapusty

4
porcie
obtiažnosť
2139 kJ / porcia

Postup

Vo veľkej panvici necháme rozpustiť 2 polievkové lyžice ghí, na ktorom krátko orestujeme mäso nakrájané na rezančeky. Potom ho vysypeme do misky a odložíme bokom.

Do rovnakej panvice znova pridáme 1 polievkovú lyžicu ghí, orestujeme cibuľku s pokrájanými hubami, pridáme soľ, čierne korenie, papriku, zalejeme smotanou a necháme 5 minút prevariť. Keď nám omáčka trochu zhustne, vmiešame mäso, horčicu a necháme prehriať. Nakoniec pridáme aj citrónovú šťavu a bylinky.

Na panvici rozpustíme zvyšok ghí, pridáme nastrúhanú kapustu a restujeme, kým nezmäkne. Dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame spoločne s mäsovou zmesou.

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 2139 kJ / 511 kcal

Vhodné pre celú rodinu, zdroj bielkovín

Tuky
36,3 g
Sacharidy
18,0 g
Bielkoviny
42,1 g
Vláknina
4,5 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Pražma s citrónom a kuskusom
4
porcie
obtiažnosť
1402 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Pečená jahňacia kotleta s ryžou a šalátom
4
porcie
obtiažnosť
3361 kJ / porcia

Vaše premeny

Jana Jarošová

V obchode mi už nič nesedelo a všetko mi bolo malé

Martin Méry

Schudol som dve konfekčné veľkosti

Lenka Humeňajová

Najkrajší pocit som zažila, keď som sa zrazu dokázala zmestiť do môjho, farbou bohatého, starého oblečenia, dokonca aj z čias maturít.