Šalát s lososom a špargľou

S nástupom prvých teplých až letných dní sú šaláty stále viac obľúbenejšie vďaka ich sviežosti a ľahkosti. Tento šalát s lososom je obohatený o špargľu, prezývanú elixír mladosti, ktorej sezónnosť je v plnom prúde. Losos je výborným zdrojom bielkovín a k tomu aj omega-3 mastných kyselín, ktoré sú pre naše zdravie veľmi dôležité. Opomenúť nemôžeme ani avokádo – pokladnicu vitamínov, draslíka a vlákniny. Dobrú sviežu chuť!

Suroviny

80 g lososa
100 g špargle
120 g šalátu
30 g avokáda
5 ks čiernych olív
1 ČL olivového oleja
štipka soli
štipka korenia
50 g ražného chleba

1
porcia
obtiažnosť
1670 kJ / porcia

Postup

Lososa pripravíme v pare, kde ho necháme asi 15–20 minút.

Špargľu nakrájame na kúsky a uvaríme na skus.

Šalát umyjeme a necháme odkvapkať.

Avokádo zbavíme šupky a nakrájame na tenké plátky.

Do misy dáme šalátové listy, pripravenú špargľu, olivy, plátky avokáda, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame. Pripraveného lososa osolíme, okoreníme a rozdelíme na viac menších kúskov a pridáme ho do šalátu.

Podávame s ražným chlebom.

1 porcia | doba prípravy 25 minút | 1670 kJ / 399 kcal

Vhodné pre celú rodinu, pre športovcov, zdroj bielkovín a vlákniny

Tuky
20,1 g
Sacharidy
34,7 g
Bielkoviny
27,3 g
Vláknina
8,2 g

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Filet zo pstruha na citrónovej omáčke so zeleninou a pečeným zemiakom
4
porcie
obtiažnosť
1597 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Morčacie prsia na hubách s varenými batátmi
4
porcie
obtiažnosť
1575 kJ / porcia

Vaše premeny

Mgr. Miroslava Konrádová

To, čo skutočne zaberá je Vaša vôľa a rady a pomoc odborníkov.

Martin Méry

Schudol som dve konfekčné veľkosti

Barbora Tesárová

Objavila som pre mňa nové potraviny, úpravy mäsa a kombináciu rôznych jedál