Raw cherry zmrzlina

Suroviny

2 šálky surových kešu orieškov
2 šálky vody
1 šálka čerešní
1 lyžica bio kokosového oleja
1 PL citrónovej šťavy
1 bio vanilkový cukor (alt. trstinový s vanilkou)
2/3 šálky javorového sirupu
príp. 85 % čokoládu

4
porcie
obtiažnosť
1556 kJ / porcia

Postup

Namočte kešu oriešky do vody asi na 4 hodiny. Zlejte ich a prepláchnite čistou vodou.

(Ak pridávate čokoládu, dajte ju asi na pol hodiny do mrazničky vychladiť.) Oriešky rozmixujte s dvomi šálkami vody na hladkú zmes konzistencie masla.

Pridajte javorový sirup, čerstvú citrónovú šťavu, kokosový olej, vanilkový cukor s pravou vanilkou a niekoľko čerešní.

Mixujte, kým nedosiahnete krémovú konzistencie. Čerešní pridajte toľko, aby zmes zafarbila.

Môžete pridať na kúsky nasekanú čokoládu a zvyšok čerešní.

 

Rozdeľte do 4 malých mištičiek a dajte do mrazničky zmraziť asi na 2 hodiny.

Pozn.: Čokoláda nie je raw, tak nechávame na vás, ako s ňou naložíte - čistí "rawisti" si ju pravdepodobne nedajú, použijú radšej karob alebo bio kakao. Ale my ostatní, čo iba máme radi sladké raw dobroty, si ju môžme  pridať. :)

 

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1556 kJ / 372 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Veľkonočný baránok s orieškami
7
porcií
obtiažnosť
1223 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Pečená hruška
4
porcie
obtiažnosť
1333 kJ / porcia

Vaše premeny

Elena Ďurčanská

Až vďaka NUTRIADAPT som začala chudnúť aj napriek zdravotným problémom

Jaroslav Koťátko

Mojou motiváciou bola zmena stravovacích návykov

Roxana Julieta Cascone

Skúsila som rôzne diéty, pri ktorých som schudla, ale vždy nasledoval jo-jo efekt