Raw cherry zmrzlina

Suroviny

2 šálky surových kešu orieškov
2 šálky vody
1 šálka čerešní
1 lyžica bio kokosového oleja
1 PL citrónovej šťavy
1 bio vanilkový cukor (alt. trstinový s vanilkou)
2/3 šálky javorového sirupu
príp. 85 % čokoládu

4
porcie
obtiažnosť
1556 kJ / porcia

Postup

Namočte kešu oriešky do vody asi na 4 hodiny. Zlejte ich a prepláchnite čistou vodou.

(Ak pridávate čokoládu, dajte ju asi na pol hodiny do mrazničky vychladiť.) Oriešky rozmixujte s dvomi šálkami vody na hladkú zmes konzistencie masla.

Pridajte javorový sirup, čerstvú citrónovú šťavu, kokosový olej, vanilkový cukor s pravou vanilkou a niekoľko čerešní.

Mixujte, kým nedosiahnete krémovú konzistencie. Čerešní pridajte toľko, aby zmes zafarbila.

Môžete pridať na kúsky nasekanú čokoládu a zvyšok čerešní.

 

Rozdeľte do 4 malých mištičiek a dajte do mrazničky zmraziť asi na 2 hodiny.

Pozn.: Čokoláda nie je raw, tak nechávame na vás, ako s ňou naložíte - čistí "rawisti" si ju pravdepodobne nedajú, použijú radšej karob alebo bio kakao. Ale my ostatní, čo iba máme radi sladké raw dobroty, si ju môžme  pridať. :)

 

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1556 kJ / 372 kcal

Ďalšie recepty

30 minút
Dezerty
Jahodovo-malinové trifle
4
porcie
obtiažnosť
1045 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Dezerty
Desiata / olovrant
Hroznové trifle s plodmi goji
4
porcie
obtiažnosť
649 kJ / porcia

Vaše premeny

Helena Vyvlečková

Najhoršie bolo, že som si pomaly prestala dôverovať

Anton Škrtel

Nutriadapt vrelo odporúčam každému, lebo toto nie je diéta, ale zdravý životný štýl

Lenka Humeňajová

Najkrajší pocit som zažila, keď som sa zrazu dokázala zmestiť do môjho, farbou bohatého, starého oblečenia, dokonca aj z čias maturít.