Pórová polievka

Suroviny

1 väčší pór
2 stredné zemiaky
1 mrkva
1 lyžica ghí (prepustené maslo)
1 liter zeleninového vývaru
soľ
korenie

4
porcie
obtiažnosť
530 kJ / porcia

Postup

Pór nakrájame na kolieska, dôkladne ho umyjeme a vysušíme. 3/4 takto pripraveného póru krátko opražíme na prepustenom masle. Pokrájame umyté, olúpané zemiaky a mrkvu na kocky, ktoré pridáme do hrnca s pórom a všetko zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme cca 15 minút.

 

Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme zvyšok nakrájaného póru a ešte krátku chvíľku, asi 5 minút povaríme. Dochutíme soľou a čiernym korením. Môžeme podávať s nasucho opečenými žemličkami.

4 porcie | doba prípravy 35 minút | 530 kJ / 127 kcal

Ďalšie recepty

30 minút
Polievky
Zelerová polievka
4
porcie
obtiažnosť
1014 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Polievky
Kapustová polievka so šunkou a hubami
2
porcie
obtiažnosť
1282 kJ / porcia

Vaše premeny

Mgr. Katarína Halandová Uhrinová

Moja premena

Peter Vall

Schudol som 15 kg a cítim sa oveľa lepšie

Barbora Tesárová

Objavila som pre mňa nové potraviny, úpravy mäsa a kombináciu rôznych jedál