Pohánkové palacinky s džemom z čiernych ríbezlí

Výbornou alternatívou pšeničnej múky je múka pohánková, pretože patrí k najlepším prírodným zdrojom rutínu, ktorý je dôležitý pre pružnosť ciev. Navyše neobsahuje lepok. Deťom pripravte sladké palacinky napríklad na raňajky, vy si ju dajte kľudne ako desiatu pred tréningom.

Suroviny

500 ml mandľového mlieka
200 g pohánkovej múky
50 g slepačieho vajca (1 ks)
soľ (na špičku noža)
20 g olivového oleja (2 lyžice na priebežné vymazanie panvice)
200 g džemu z čiernych ríbezlí (alebo z jahôd, marhúľ a pod.)

4
porcie
obtiažnosť
1437 kJ / porcia

Postup

Do nádoby vlejeme mlieko, pridáme vajce, vmiešame pohánkovú múku, osolíme a všetko poriadne prešľaháme metličkou. Cesto necháme chvíľu odpočinúť.

Ak je cesto stále riedke, pridáme múku. Potom môžeme smažiť tenké palacinky na olivovom oleji. Z rovnakého cesta je možné smažiť aj hrubšie lievance.

Palacinky potrieme džemom a podávame.

 

4 porcie | doba prípravy 60 minút | 1437 kJ / 343 kcal

Vhodné pre deti, bez lepku

Tuky
4,0 g
Sacharidy
70,0 g
Bielkoviny
6,0 g
Vláknina
0,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Cuketový perník
8
porcií
obtiažnosť
1375 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Arašidová kaša s lesným ovocím
1
porcia
obtiažnosť
1177 kJ / porcia

Vaše premeny

Emilia Múdra

Treba iba chcieť, naučiť sa plánovať a zvyknúť si na „nový život“

Jakub Gabrhel

Potreboval som vylepšiť svoj zdravotný stav

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutie, o ktorom som netušila, že mi zmení život