Papriková ryža

Táto farebná ryža sa skvele hodí ako príloha k mäsu alebo krevetám. Ak nejete mäso, vyskúšajte ju napríklad ku grilovanému tempehu. Výborná je aj samotná.

Suroviny

1 červená cibuľa
1 stopka zeleru
2 rôznofarebné papriky
1 lyžička sladkej údenej papriky
1 štipka semienok rímskej rasce
1 lyžička semienok fenikla
1 citrón
500 g uvarenej ryže
½ zväzku čerstvej bazalky
soľ a korenie
200 g údeného tempehu

1
porcia
obtiažnosť
1358 kJ / porcia

Postup

Cibuľu, očistený zeler a papriky zbavené semienok nakrájame nahrubo. Zeleninu orestujeme na lyžici oleja vo väčšom hrnci. Na záver pridáme papriku, rascu, fenikel a hrnček vody. Varíme a premiešavame.

Do kastróla k zelenine vmiešame ryžu a vytlačíme šťavu z jedného citróna. Nakoniec pridáme nahrubo nasekané lístky bazalky a dochutíme soľou a korením. Tempeh rozkrojíme na trojuholníčky a opekáme na grilovacej panvici z každej strany, kým nie je zlatistý. Podávame s ryžou.

Niečo navyše: Do ryže pridáme uvarenú hnedú fazuľu, cícer alebo na oleji orestované krevety, kúsky mäsa a pod. Táto príloha je naozaj univerzálna a hodí sa takmer ku všetkému.

1 porcia | doba prípravy 30 minút | 1358 kJ / 325 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Zubáč pečený na ghí
4
porcie
obtiažnosť
970 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Raňajky
Americký brunch
1
porcia
obtiažnosť
1907 kJ / porcia

Vaše premeny

Lívia Janštová

Som živý príklad toho, ako veľmi úprava stravy môže zmeniť postavu

Marian Kamenicky

Hlavné je zlepšenie zdravotného stavu, postava je benefit

Vlasta Hudecová

To je to pravé, čo som potrebovala