Nepečený dezert s tekvicou Hokkaido

Vynikajúce nízkokalorické maškrtenie. Osvieži a ohromí nielen vás, ale aj vašich hostí. Ukážte na párty, že viete ako sa robia zdravé minidezerty.

Suroviny

100 g Hokkaido
75 g čučoriedok
50 g malín
50 g černíc
50 g ríbezlí (možno nahradiť dostupným ovocím)
125 g odtučneného tvarohu
200 g gréckeho jogurtu
1 PL javorového sirupu
1 PL medu

4
porcie
obtiažnosť
612 kJ / porcia

Postup

Tekvicu zbavíme šupky a jadierok a nakrájame na drobné kúsky. Nasucho ju orestujeme a po chvíli pridáme trochu vody a javorový sirup. Až tekvica zmäkne, bude orestovaná dozlata a dostane karamelovú vôňu aj farbu, stiahneme ju z platničky, necháme dôjsť a trochu vychladnúť. Mala by vzniknúť sladká zmes konzistencie džemu.

V mise si zmiešame jogurt a tvaroh, pridáme med a vyšľaháme na hladký krém. Pripravíme si nízke poháre, v ktorých budeme dezert podávať a alebo jednorazové dezertné plastové poháriky. Začíname vrstviť. Na dno dáme asi lyžičku tekvicovej hmoty, ďalej jogurtovú zmes, ktorú prekryjeme vrstvou ovocia.

Poslednú vrstvu tvorí jogurtová zmes ozdobená kúskami ovocia a mätou.

A máme hotový zdravý a veľmi efektný dezert.

4 porcie | doba prípravy 20 minút | 612 kJ / 146 kcal

Tuky
0,0 g
Sacharidy
0,0 g
Bielkoviny
0,0 g
Vláknina
0,0 g

Ďalšie recepty

30 minút
Dezerty
Pečená hruška
4
porcie
obtiažnosť
1333 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Dezerty
Parmezánové vafle
4
porcie
obtiažnosť
862 kJ / porcia

Vaše premeny

Barbora Šebeková

Dopriať svojmu telu to, čo potrebuje - o tom je chudnutie

Milan Kormoš

Sám som bol prekvapený z toho, ako to všetko zrazu ide

Alica Andrijková

Zmenila som pohľad na jedlo ako celok – hladovky som vymenila za kvalitné a vyvážené jedlo