Nepečený dezert s tekvicou Hokkaido

Vynikajúce nízkokalorické maškrtenie. Osvieži a ohromí nielen vás, ale aj vašich hostí. Ukážte na párty, že viete ako sa robia zdravé minidezerty.

Suroviny

100 g Hokkaido
75 g čučoriedok
50 g malín
50 g černíc
50 g ríbezlí (možno nahradiť dostupným ovocím)
125 g odtučneného tvarohu
200 g gréckeho jogurtu
1 PL javorového sirupu
1 PL medu

4
porcie
obtiažnosť
612 kJ / porcia

Postup

Tekvicu zbavíme šupky a jadierok a nakrájame na drobné kúsky. Nasucho ju orestujeme a po chvíli pridáme trochu vody a javorový sirup. Až tekvica zmäkne, bude orestovaná dozlata a dostane karamelovú vôňu aj farbu, stiahneme ju z platničky, necháme dôjsť a trochu vychladnúť. Mala by vzniknúť sladká zmes konzistencie džemu.

V mise si zmiešame jogurt a tvaroh, pridáme med a vyšľaháme na hladký krém. Pripravíme si nízke poháre, v ktorých budeme dezert podávať a alebo jednorazové dezertné plastové poháriky. Začíname vrstviť. Na dno dáme asi lyžičku tekvicovej hmoty, ďalej jogurtovú zmes, ktorú prekryjeme vrstvou ovocia.

Poslednú vrstvu tvorí jogurtová zmes ozdobená kúskami ovocia a mätou.

A máme hotový zdravý a veľmi efektný dezert.

4 porcie | doba prípravy 20 minút | 612 kJ / 146 kcal

Tuky
0,0 g
Sacharidy
0,0 g
Bielkoviny
0,0 g
Vláknina
0,0 g

Ďalšie recepty

30 minút
Dezerty
Orechové koláčiky
2
porcie
obtiažnosť
1891 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Dezerty
Datľové košíčky s kokosovým krémom
4
porcie
obtiažnosť
1235 kJ / porcia

Vaše premeny

Katarína Fedorcová

NUTRIADAPT mi pomohol zmeniť seba, moje myslenie aj vylepšiť môj zdravotný stav.

Marian Kamenicky

Hlavné je zlepšenie zdravotného stavu, postava je benefit

Alica Andrijková

Zmenila som pohľad na jedlo ako celok – hladovky som vymenila za kvalitné a vyvážené jedlo