Nepečený dezert s tekvicou Hokkaido

Vynikajúce nízkokalorické maškrtenie. Osvieži a ohromí nielen vás, ale aj vašich hostí. Ukážte na párty, že viete ako sa robia zdravé minidezerty.

Suroviny

100 g Hokkaido
75 g čučoriedok
50 g malín
50 g černíc
50 g ríbezlí (možno nahradiť dostupným ovocím)
125 g odtučneného tvarohu
200 g gréckeho jogurtu
1 PL javorového sirupu
1 PL medu

4
porcie
obtiažnosť
612 kJ / porcia

Postup

Tekvicu zbavíme šupky a jadierok a nakrájame na drobné kúsky. Nasucho ju orestujeme a po chvíli pridáme trochu vody a javorový sirup. Až tekvica zmäkne, bude orestovaná dozlata a dostane karamelovú vôňu aj farbu, stiahneme ju z platničky, necháme dôjsť a trochu vychladnúť. Mala by vzniknúť sladká zmes konzistencie džemu.

V mise si zmiešame jogurt a tvaroh, pridáme med a vyšľaháme na hladký krém. Pripravíme si nízke poháre, v ktorých budeme dezert podávať a alebo jednorazové dezertné plastové poháriky. Začíname vrstviť. Na dno dáme asi lyžičku tekvicovej hmoty, ďalej jogurtovú zmes, ktorú prekryjeme vrstvou ovocia.

Poslednú vrstvu tvorí jogurtová zmes ozdobená kúskami ovocia a mätou.

A máme hotový zdravý a veľmi efektný dezert.

4 porcie | doba prípravy 20 minút | 612 kJ / 146 kcal

Tuky
0,0 g
Sacharidy
0,0 g
Bielkoviny
0,0 g
Vláknina
0,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Celozrnná jablková štrúdla
10
porcií
obtiažnosť
1021 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Tvarohový koláč s čučoriedkami
12
porcií
obtiažnosť
1357 kJ / porcia

Vaše premeny

Dana Krištáková

Tušila som, že, keď zhodím pár kíl môjmu telu sa uľaví.

Peter Javor

Cesta bola tŕnistá, ale výsledok perfektný

Barbora Tesárová

Objavila som pre mňa nové potraviny, úpravy mäsa a kombináciu rôznych jedál