Morčacie špízy so zeleninou

Premeňte pomaly zimný jedálniček na odľahčenejší jarný, a to morčacím mäsom, ktoré obsahuje veľmi málo tuku a je dobrým zdrojom bielkovín. Šampiňóny sú obľúbenou nízkokalorickou "bombou" - vynikajú nízkym obsahom sacharidov, vysokým obsahom minerálnych látok a vitamínov skupiny B. V kombinácii s pórom a paprikou získate vlákninu potrebnú pre správne fungovanie tráviaceho systému. Často zabúdame, že aj zemiaky sú výborným zdrojom vitamínu C, a práve zemiaky celý tento pokrm dopĺňajú.

Suroviny

200 g morčacích pŕs
štipka soli, čierneho korenia
150 g šampiňónov
100 g póru
150 g červenej papriky
2 PL olivového oleja
300 g zemiakov

2
porcie
obtiažnosť
1753 kJ / porcia

Postup

Morčacie prsia umyjeme a nakrájame na rovnako veľké kocky, osolíme a okoreníme.

Očistíme šampiňóny a nakrájame na štvrtiny. 

Zeleninu nakrájame na rovnako veľké kúsky.

Postupne všetko striedavo napichujeme na špajľu. Špíz vložíme do pekáča, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme zhruba 40 minút na 200 °C.

Medzitým si olúpeme zemiaky, nakrájame na kocky, uvaríme ich v osolenej vode domäkka a podávame ako prílohu.

2 porcie | doba prípravy 60 minút | 1753 kJ / 419 kcal

Vhodné pre: celú rodinu, športovcov, zdroj bielkovín

Tuky
16,0 g
Sacharidy
38,0 g
Bielkoviny
31,0 g
Vláknina
6,0 g

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Burger s volským okom a omáčkou zo stonkového zeleru
4
porcie
obtiažnosť
2771 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Zapečená cuketa s kozím syrom a pšenom
2
porcie
obtiažnosť
1763 kJ / porcia

Vaše premeny

Darina Mondeková

Dnes som ľahšia o 31 kg a je to super pocit!

Peter Polák

Jedol som nepravidelne, väčšinou som bol celý deň v práci bez jedla a večer si doprial „hody“
-29 kilo

Darina Šramatá

Kľúčom k úspechu je disciplína a správne nastavenie mysle